AK Parti Milletvekili Selamoğlu, Sarıoba Köyünde Köprü Incelemesi Yaptı

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Ankara’nın Polatlı İlçesine bağlı Sarıoba köyüne yapılması planlanan köprü...

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Ankara’nın Polatlı İlçesine bağlı Sarıoba köyüne yapılması planlanan köprü yerinde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Selamoğlu’na, Ankara İl Genel Meclisi üyesi Selim Cerah, AK Parti Polat İlçe Başkanı Faruk Bilici, Sarıoba köyü muhtarı Cevdet Yılmaz, köylüler ve partililer eşlik etti. Selamoğlu, ilçenin Sarıoba köyünde ulaşım sağlayacak köprü için en uygun yerin Çağlayık mevkii olduğunu söyledi.

Sarıoba köyünde Ankara Çayı üzerine yapılması düşünülen köprü yerlerinde incelemelerde bulunan AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, “Devlet Su İşleri (DSİ), Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile köprü ile ilgi neler yapılabileceği konusunda görüştüklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Selamoğlu, “Burada bir ihtiyaç var, hatta burada ölümlü bir vaka da olmuş. Bu sorunun çözümü için uğraşacağız. Ortada proje yok, plan yok. Sorumlusunu tespit edeceğiz. Karayolları mı, İl özel idaresi mi, DSİ mi yapar bunu projelendireceğiz. Bu 3 ay sürer. Ondan sonra bütçeye almamız gerekiyor. Köprüyle birlikte yol bağlantılılarının da yapılması gerekiyor. Bunu takip edeceğimize söz verdik. 4 yıl önce buraya köprü yapılması için bütçesi ayrılmış ihale aşamasına gelinmiş, sonra muhtar tarafından köprü istemiyoruz diye iptal ettirilmiş. Sorunu aşmaya çalışacağız, sizin ekonomik olarak ta zararınız var. Ölümlü olaylarda olmuş, iki tarlayı birleştirmek için köprü yapamayız, en uygun yere köprü yapılması için çaba sarf edeceğiz. Köprünün ilk planlandığı yerden 4 kilometre yakına alınması söz konusu olamaz, o zaman iki tarla için köprü yapma durumuna gelirsiniz.” şeklinde konuştu.

Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Selim Cerah ise köprü yapılması için ek bütçe ayrılması gerektiğini, Ankara'nın köyleri arasında ihtiyaç önceliklerinin değerlendirileceğini, ondan sonra çaba sarf edileceğini ifade etti. Cerah, “Köprü olarak seçilecek bölgenin devlet kayıtlarında yol olarak görünmesi gerekmektedir. Daha önce köprü yapımı için projelendirilen alan ile köylülerin istediği yeri tekrar inceleteceğiz. İnceleme sonunda programa alınması hususunda karar vereceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: