AK Parti Milletvekili Türel'in Eski CHP İl Başkanı Melli Hakkında Açtığı Tazminat Davası

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, eski Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ömer Melli'ye açtığı tazminat davasında yerel mahkemenin kararının

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, eski Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ömer Melli'ye açtığı tazminat davasında yerel mahkemenin kararının Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından bozulmasına ilişkin, bozmanın nihai bir karar olmadığını, kanun yollarının henüz tükenmediğini bildirdi.

Türel, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin eski ve yeni il başkanlarınca yapılan açıklamaların, hukuk açısından gerçekleri yansıtmadığını, kamuoyunun yanıltmaya çalışıldığını savundu. Davasının, yanlış açıklamalar ve asılsız iddialarda bulunanlarla hukuk zemininde hesaplaşma amacı taşıdığını vurgulayan Türel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Nitekim yerel mahkeme haklılığımızı tespit etmiş ve Melli'yi tazminat ödemeye mahkum etmişti. Yerel mahkemenin bu kararı Yargıtay incelemesi neticesi bozulmuştur. Ancak herkes tarafından iyi bilinen bir gerçek vardır. Bu bozma nihai bir karar değildir. Kanun yolları henüz tükenmemiştir."

Yasal haklarını kullanmaya devam edeceğini belirten Türel, haklarının tükenmesi halinde söz konusu dosyanın tekrar mahkemeye döneceğini ve mahkemenin yeni bir karar vereceğini kaydetti.

CHP'li yöneticilerin açıklamalarının "kötü amaç taşıdığını" iddia eden Türel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Hukuki süreç devam etmektedir. Melli'nin o tarihte yaptığı açıklamaların gerçeğe aykırı ve iftira olduğu açıkça ortadadır. Talep edilen manevi tazminat rakamı ile mahkemece kabul edilen rakamı ortaya koyup iddiaların gerçekliği ile oranlamak en azından nezaketsizliktir. Hukuk cahilliğidir. Dünyanın hiçbir yerinde ve ülkemizde böyle bir yargılama usulü yoktur. (Hangi taraf iddiasında ne kadar haklı ise talep edilen rakamı oranlayıp o kadar manevi tazminata hükmedelim) mantığı, hukuk mantığı değildir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: