AK Parti Milletvekili Uğur: Balıkesir'in 50 Yıl Sonrasını Düşünüyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, hedeflerinin büyüyen Türkiye ile...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, hedeflerinin büyüyen Türkiye ile birlikte Balıkesir'i de büyütmek olduğunu söyledi. Uğur, "Kendimizi değil, Balıkesir'i büyütmeye çalışıyoruz. Bunun için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Balıkesir'in bugününü değil, 50 yıl sonrasını düşünüyoruz. Balıkesir, AK Parti'nin yaptığı hizmetlerden dolayı cazibe bölgesi haline geldi." dedi.

Partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Uğur, TÜİK'in hazırladığı son rapora göre Türkiye'nin nüfusunun 75 milyon 600 bin, Balıkesir'inse 1 milyon 160 bin 739 kişi olduğunu kaydetti. İlin nüfusunun bir yılda 10 bin civarında arttığına dikkat çekerek, "Yaz nüfusu 2 milyonun üzerinde. İlimiz, toplam 300 km. civarında kıyı şeridine sahip. Buralardaki tatil beldelerinin nüfuslarında yazın patlama yaşanıyor." şeklinde konuştu. Türkiye nüfusun binde 12, Balıkesir'in binde 5,54 arttığını belirten Uğur, merkez ilçenin nüfus artış oranınınsa binde 21,32 olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin Balıkesir merkezde yaptığı hizmetlerden dolayı burasının cazibe bölgesi haline geldiğini ifade eden Milletvekili Uğur, merkez nüfusunun 338 bin 936 olduğunu kaydederek, "Nüfusun yüzde 20'si köylerde, yüzde 80'i ise kent merkezinde yaşıyor. Demek ki Balıkesir gelişiyor ve büyüyor. Üniversitesi, OSB'si, küçük sanayi bölgesiyle büyüyor. Yatırım, yollar, sağlık ve eğitim kuruluşlarıyla ilimiz bir cazibe merkezi haline gelmiş." dedi.

Balıkesir'e yapılan ve yapılacak yollarla ilgili de bilgi veren Ahmet Edip Uğur, eskiden Afyonkarahisar'ın yol ve otoyolların kavşağında olduğunu hatırlatarak, "Şimdi ise Balıkesir otoyolların kavşağında. Çanakkale-Balıkesir arasındaki 139 km.'lik otoyolun proje ihalesi yapıldı. Bu yolun devamında Avrupa'dan gelen her türlü araç, Türkiye'nin her noktasına gidebilecek. 377 km.'lik İstanbul-İzmir otoyolu güzergâhında Balıkesir'e kavşak verilecek. Ayrıca Susurluk bölünmüş yolu yapılacak." diye konuştu.

Basın toplantısına Balıkesir İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, İl Teşkilat Başkanı Baki Yarımdağ, Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Okur, İl Gençlik Kolları Başkanı Zafer Dağarcıklıoğlu ve diğer partililer katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz