AK Parti Milletvekili Ulema: İftarları vatandaşlarla yapmak en büyük amacımız

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ramazan boyunca her akşam bir vatandaşın evinde iftar ettiklerini...

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ramazan boyunca her akşam bir vatandaşın evinde iftar ettiklerini söyledi. Bornova Çalışkan Girişimci İşadamları Derneği (ÇAGİAD)'nin Kamil Tunca Bulvarı üzerindeki iftar çadırına misafir olan Ulema, bin kişiyle birlikte oruç açmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
Ramazan ayının bütün İslâm âlemine ve Türkiye'ye barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dileyen Milletvekili Ulema, "Meclis tatile girdi. Biz de seçim bölgelerimize gelerek, genel seçimden önce verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirme gayreti içindeyiz. Ramazan ayında iftarlarda vatandaşlarımızla birarada olmak en büyük amacımız. Bugün ÇAGİAD Başkanı'nın katkılarıyla bir iftar çadırındayız. Allah kabul etsin. Bunun dışında dört yıldır ihtiyaç sahibi ailelere yemeklerimizle gidip oruç açtığımız programlarımız var. Amacımız bu kutsal günlerde birarada olmak, dostluğu. kardeşliği pekişirecek ve ihtiyaç sahibi ailelerin dertleriyle dertlenecek çalışmalar yapmak. Bunlar, siyasetin de ötesinde insan olarak büyük bir haz veriyor. Bundan sonra ramazan boyunca büyük salon toplantılarında değil, vatandaşların iftar sofralarında olacağız." dedi.
Dernek Başkanı Muzaffer Şen ise 2004 yılında "Çamdibi Genç İşadamları" ismiyle kurulduklarını, geçen günlerde isim değiştirdiklerini belirtti. Şen, iki yerde her gün bin kişiye iftar vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. ÇAGİAD'ın 200 üyesi bulunduğunu ve her geçen gün büyüyerek yoluna devam ettiğini aktaran Şen, ekonomiye kazandırdıkları katma değerin yanısıra sosyal amaçlı programlarda da derneğin etkisini her alanda hissettirdiklerini ifade etti. Yedi yıldır iftar çadırları kurarak bugüne kadar aylık 30 bin olmak üzere toplam 210 bin kişiye sıcak yemek imkanı sunduklarını anlatan Muzaffer Şen, "Özellikle maddi imkanı kısıtlı ailelerin bulunduğu bölgelerde iftar çadırları kurarak, toplumumuz arasında ramazan ayının güzelliğinin hep beraber yaşanmasını arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.
İftar yemeğineAK Parti Milletvekili Nesrin Ulema'nın dışında Bornova Kaymakam Hakkı Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral ve İlçe Müftüsü Muhammed İnceoğlu da katıldı. İnceoğlu, programın sonunda iftar duası etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz