AK Parti Milletvekili Yeni'den "19 Mayıs" Mesajı

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Yeni, 19 Mayıs 1919'un Cumhuriyet tarihinin başlangıcı olduğunu ifade etti.

"Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gelişi ile İstiklal mücadelemizin meşalesi tutuşturulmuştur" diyen Yeni, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Samsun-da alevlenen özgürlük ateşi Anadolu'nun dört bir tarafına umut ışığı olmuştur. Her türlü imkansızlığa rağmen Türk Milleti, istiklal mücadelesinden başarı ile çıkmıştır. 19 Mayıs 1919'un Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması çok anlamlıdır. Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurmak için attığı ilk adımı ifade eden bu günü, cumhuriyeti en iyi şekilde koruyacak ve Türk milletini muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak gençlere armağan etmiştir. Değerli Türk gençliğinin bu mesajın farkında olarak öncelikle ödenen bedellerin, çekilen sıkıntıların ve yaşanan acıların ağırlığıyla hareket etmesi gerekir."

Reklam
Reklam

Gençlere hitap eden Yeni, şöyle devam etti:

"Sevgili gençler! Küreselleşen dünyanın gittiği istikameti doğru anlayabilmek için, bilgiyi aramalı, araştırmalı, daha çok okumalısınız. Diğer taraftan, ülkemizin gücüne ve büyüklüğüne inanmanız, enerjinizi ve zamanınızı doğru yönde seferber etmeniz de gerekir. Geleceğin devlet yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edeceğiniz başarılarla taçlandıracağınıza yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle, Türk Gençliğine olan güvenimizi bir kez daha yinelemek istiyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: