Ak Parti Milletvekilleri Develi'de

Ak Parti Kayseri milletvekilleri, Develi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini ziyaret...

Ak Parti Kayseri milletvekilleri, Develi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini ziyaret etti.

Ak Parti Kayseri milletvekilleri, Develi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini ziyaret etti.

TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile develi Belediye Başkanı Recep Özkan, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden vatandaşların ailelerini ziyaret edip, Develi de yapımı devam eden projeleri ve tarihi dokuları inceledi.

Milletvekilleri, ilk olarak enkazı belediye tarafından kaldırılan ve temizleme çalışmaları devam eden olay yerinde incelemelerde bulunarak, Belediye Başkanı Recep Özkan'dan bilgi aldı.

Reklam
Reklam

İncelemeler sonrası olay yerinde açıklama yapan TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, "Freni patlayan bir kamyonun binaya çarpması sonucu bina yıkılarak elim bir hadise meydana gelmiştir. Bu olay sonrasında da 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu vatandaşlarımızın ailelerine taziye ziyaretine geldik. Ölenlere Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Belediye başkanı adli çalışmalar tamamlandıktan sonra enkazı temizlemiş. Tabii vatandaşların zararının tazmini konusunda ve devlet olarak ne yapabiliriz bu konuda çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de, ölenlere rahmet, geride kalanlara sabır ve yaralılara da acil şifalar dileyerek, şunları söyledi:

"Adli makamlara ve belediye başkanına yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Allah böyle kazaları kimseye göstermesin. Ama bu yaz mevsiminde meydana gelen trafik kazaları, maalesef Türkiye'de bir savaş döneminde ölenlerden çok daha fazla. Vatandaşlarımızı bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Reklam
Reklam

Milletvekilleri daha sonra kaza sonrası hayatını kaybeden vatandaşların evlerini ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı diledi. Kazada hayatını kaybeden 14 yaşındaki Adem Öztürk'ün babası yaşanan olayı anlatırken duygulu anlar yaşandı.

Milletvekilleri kazada hayatını kaybeden Murat Danacı'nın Şıhlı kasabasındaki ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Milletvekilleri, başsağlığı ziyaretlerinin ardından, önceki gün Epçe köyünde, gece 2.30 sıralarında, besi hayvanları için kışlık yem olarak depolanan yaklaşık 5 bin yonca ve saman balyası yanana aileyi de ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Epçe Köyündeki çocuklar vekilleri çiçeklerle uğurlarken bir de hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ayşepınar Köyünde Yer sekisinde dinlenen vekiller Köydeki Yaz Kur’an Kursu talebeleri ile görüşerek çikolata ikram ettiler.

Milletvekilleri ziyaretlerin ardından, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, Ak parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan ve İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte Develi İlçesinde Yenice, Çukuryurt Köyleri ile Menengi ve Beşkardeş mezralarını Baraj altında bırakacak olan ve Zamantı Nehri Üzerinde inşaatına başlanan Gümüşören barajı çalışmalarını yerinde inceleyip şantiye yetkililerinden bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Şantiye saha sorumlusu İnşaat Mühendisi Gökhan Sürücü; Orman ve Su İşleri Bakanlığı D.S.İ 12.Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve Baraj çalışması esnasında yaklaşık 2 Milyon metreküp baraj dolgusu yanı sıra 380.000 metreküp gövde dolgu kapama seddesi yapılarak 2015 yılı başında tamamlanması hedeflenen Develi Gümüşören Barajı inşaat çalışmalarının verilen süreden daha erken tamamlanması gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ve Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel Develi ziyaretleri esnasında Yapılarda denetimin önemine dikkat çekmek amacıyla Develi Teknik Lisesi ek bina inşaatını gezerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İnşaat projesini inceleyerek çalışanlardan bilgi alan vekiller İnşaat temelinde statik hesaba göre kullanılan serme demir bağlantı aralıklarına varıncaya kadar inceleyerek Yapı denetiminin bu binalarda eğitim görecek gelecek nesillerin korunması açısından önemine dikkat çekti. Geleceğimizi kendimiz karartmamamız için yapılarda uyulması gereken kurallara mutlaka uymalıyız dediler.

Reklam
Reklam

Vekiller son olarak 700 yıllık tarihi Sivasi Hatun Camii'ni ve İlçeye ismini veren Dev Ali’nin kabrini de ziyaret etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz