AK Parti milletvekilleri kaza yaptı

Kaza yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel: "Allah'a şükür, kazada ufak yaralanmaların dışında büyük bir acı ve üzüntü yaşamadık. Bu Allah'ın bir lütfu" dedi

Hafta sonu yapılan Erciyes Kar Festivali'ne katılmak üzere Ankara'dan Kayseri'ye giderken Kırıkkale Elmadağ'da trafik kazası geçiren AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, kendilerine ''geçmiş olsun'' dileklerini ileten herkese, düzenledikleri basın toplantısıyla teşekkür etti.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'ndaki basın toplantısında konuşan Yaşar Karayel, ''Eşim de yanımızdaydı. Elmadağ'da aniden bastıran sis ve tipi nedeniyle içinde bulunduğumuz otomobil kaza yaptı. Allah'a şükür, kazada ufak yaralanmaların dışında büyük bir acı ve üzüntü yaşamadık. Bu Allah'ın bir lütfudur'' dedi.

Reklam
Reklam

Kazadan hemen sonra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla arayarak durumları hakkında bilgi aldıklarını ve ''geçmiş olsun'' dileklerini ilettiklerini ifade eden Karayel, ''Bizi arayan ve geçmiş olsun dileklerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum. Kırıkkale Valisi, tedavi gördüğümüz Kırıkkale İhtisas Hastanesi Başhekimi ve personeline de ayrıca teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Kazada araçta bulunan ve yara almadan kurtulan AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, ''Kayserimizin ve ülkemizin bizi ne kadar sevdiğini böyle bir kaza nedeniyle bir kez daha anladık. Bizi arayan ve iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ediyoruz. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın'' dedi.

Kaza nedeniyle raporlu olduklarını bildiren Öksüzkaya, doktorlarının, uzun yolculuklara izin vermediğini, bu nedenle çalışmalarını Kayseri'de sürdürdüklerini söyledi.

-''Kazadan sonra gazetecilerin sesini duymak moral oldu''-

Kaza anında otomobili kullanan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de ''Hiç istemediğimiz kazayı yaptıktan sonra, telefonla bizi arayan basın mensuplarının sesini duymak bizlere çok büyük moral oldu'' dedi.

Reklam
Reklam

Tamer, kaza haberini alınca, Bolu'daki programını yarıda kesip kaza yerine gelen ve hastanedeki tedavilerinin ardından kendilerini Kayseri'ye getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a da ayrıca teşekkür ettiklerini söyledi.

Tamer, ''Kazalar ve istenmeyen olaylar elbette olacak. Ancak bunlar bizi yıldırmayacak ve çalışmalarımızı engellemeyecek'' dedi. Tamer, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki Yanık Tedavi Ünitesi'nden başka, yeni bir Yanık Tedavi Ünitesi'nin açılışını yapacaklarını, Kayseri Bölge Hastanesi'nin inşaatının da programa uygun şekilde devam ettiğini belirtti.

-''Kamu binaları artık daha erken bitiriliyor''-

Milletvekilleri, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir soru üzerine, kamu binalarının, geçmiş dönemlere oranla, daha hızlı bir şekilde bitirildiğini ifade eden Yaşar Karayel, ''İnşaatların hızlı bir şekilde devam etmesi ve kısa sürede bitirilmesinin itici gücü, Kamu İhale Kanunu'nda 8 yıl önce yaptığımız değişikliktir. Bu değişiklikle, kaynağı belli, süresi belli ihaleler yapılmaya başladı ve bu uygulama da işleri hızlandırdı'' dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, AK Parti iktidarlarından önce kamu inşaatlarının bitirilme süresinin ortalama 8 yıl olduğunu, şimdi ise bu sürenin 4 yıla kadar indiğini bildirdi.

Kentte Vergi Dairesi Başkanlığı, Adalet Sarayı, Talas Öğrenci Yurdu binalarının yapım işinin programa uygun bir şekilde devam ettiğini belirten Öksüzkaya, ''Çocuk Yuvası'nın bulunduğu alana, 6 tane Sevgi Evi yapılacak ve devlet korumasında olan yavrularımız, bundan sonra bu Sevgi Evleri'nde barınacaklar. Kayseri'de yapımı süren kamu binalarının en iyi şekilde vatandaşa hizmet sunması için biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Milletvekilleri, basın toplantısında, Erkilet Havaalanı'nın yenilenmesi ve Hızlı Tren Projesi hakkında da bilgi verdi.

(ZB-İÇR-SRK)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz