AK Parti Milletvekilleri Türbede Barış Için Dua Okudu

Batman'a çıkarma yapan AK Parti milletvekilleri tarihi Hasankeyf ilçesinde bulunan İmam Abdullah Türbesi’ni ziyaret etti,...

Batman'a çıkarma yapan AK Parti milletvekilleri tarihi Hasankeyf ilçesinde bulunan İmam Abdullah Türbesi’ni ziyaret etti, dua okudu.

Çözüm süreci kapsamında Batman'a gelen AK Partili 45 milletvekili, Hasankeyf ilçesinde bulunan İmam Abdullah Türbesi’nde dua okudu. Hasankeyf girişinde karşılanan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve milletvekilleri burada halk oyunları ekibi ile barış halayı çekti. Hatıra fotoğrafları çeken vekiller daha sonra İmam Abdullah Türbesi’ne geçerek burada dua okudu.

Ailesiyle Hasankeyf'e gezmeye gelen BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da AK Parti milletvekilleri ile karşılaştı. AK Parti Gurup Başkanvekili Ahmet Aydın ile tokalaşan Altan Tan gazetecilerin sorularını cevapladı. Tan, "AK Parti’nin yeni verdiği anayasa teklifi benim için tam bir şok oldu. ‘Biz Türk milleti’ diye başlayan bir girişle başlıyor. Bu bir çuval inciri berbat etmedir. Siz Türk milletiyseniz biz hangi milletiz. O zaman bütün milletleri, Türk milleti, Arap milleti, Çerkez milleti yazmamız mı gerekiyor. Bu anayasanın ruhuna aykırı, yeni çözüm dönemine aykırı, Bu MHP'den CHP'nin ulusalcılarından ve yeni imza toplayan 300 Türk milliyetçisi kişiden korkmanın alameti, korkmayla, endişeyle demokrasi ve yenilik olmaz. Bu CHP'nin ulusalcılarıyla aynı dil." dedi.

Reklam
Reklam

Babası ve annesinin Türk olduğunu anlatan Tan, "Bu iş Türklük, Kürtlük, Sünnilik, Şiilik, Alevilik meselesi değil, bir demokrasi ve hukuk meselesidir. İşte gördünüz ben Kastamonulu bir aileyi kendim şoförlük yaparak gezdiriyorum. Benim dünürlerim başım gözüm üstüne geldiler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı yeter. Hepimizi kapsar." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz