AK Parti MKYK toplandı

ANKARA (İHA) - AK Parti, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı saat 10.40'ta başladı. Toplantının ana gündem maddesini son dakikada komisyona geri çekilen Türk Ceza Kanun (TCK) Tasarısı ve zina tartışmaları oluşturacak. Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in TCK Tasarısı ve zina düzenlemesine ilişkin Kurul üyelerine bilgi vermesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, kamuoyunda yoğun olarak tartışılan zina düzenlemesi konusunda Kurul üyelerinin görüşlerini alacak. Toplantıdan AB Komisyonu tarafından açıklanacak İlerleme Raporu öncesinde gerçekleştirilecek yasal düzenlemeler, Meclis çalışmaları ve ekonomideki son gelişmelerde ele alınacak.

Reklam
Reklam

MKYK toplantısı öncesinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verilirken Başbakan Erdoğan toplantının yapılacağı salona komşusunun oğlu olduğu ögrenilen 9 yaşındaki Ahmet Zafer Sağlık ile birlikte geldi. Başbakan Erdoğan'a yedi ay sonra yapılacak olan sünnet düğününün davetiyetisini veren Ahmet Zafer Sağlık, yanında getirdiği bir tepsi kayısı da Kurul üyelerine dağıttı.