AK Parti Muğla İl Başkanı Öztürk: Muhalefet Zihin Karıştırıyor

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, muhalefetin Muğla’ya gelen deprem konteynerleri hakkında gerçekleri bilmesine rağmen...

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, muhalefetin Muğla’ya gelen deprem konteynerleri hakkında gerçekleri bilmesine rağmen zihin karıştırma yolunu seçtiğini söyledi.

Muğla’ya gönderilen deprem konteynerleri tartışması büyüyor. CHP’nin, “Muğla’da Taliban ile yaşamak istemiyoruz.” açıklamasına cevap veren AK Parti İl Başkanı Öztürk, iktidar adayı olduğunu söyleyen bir partinin il başkanının, gerçekleri bilmesine rağmen halkın zihnini karıştırdığını iddia etti. İl binasında Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi ve Kadın Kolları’nın katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Öztürk, Muğla’ya gelen deprem konteynerleri ve Marmaris’te açılması düşünülen fakülte hakkında açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Nihat Öztürk, Van depreminde boşa çıkan konteynerlerin, 81 ilden gelen talepler doğrultusunda dağıtıldığını belirterek, şunları söyledi: “Bu konuda valilik ve bizler tarafından bu konteynerlerin ne amaçla kullanılacağı daha önce defalarca açıklandı ama demek ki muhalefet il başkanı anlamamış. Muğla’ya 450 adet konteyner talep edildi, daha sonra bu rakam 498’e çıktı. Bunlardan 20’si İl Emniyet Müdürlüğü'ne, 4’ü cezaevine ve 70’i de sağlıkevi olarak kullanılmak üzere verilecek. CHP İl Başkanı, tüm resmî açıklamaları bilmesine rağmen hâlâ anlamamak için direniyor. Muğla’da Taliban ile yaşamak istemiyormuş. Tekrar söyleyeyim, bu konteynerler olası bir afet durumunda kullanılmak üzere Muğla’ya gönderildi. Neymiş efendim, konteynerlerde kalacak Suriyeliler, seçimlerde oy kullanacakmış. Türk vatandaşı olmayan birisinin oy kullanmayacağını çocuklar bile biliyor.”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı bir fakültenin Marmaris’te açılmaması için bir derneğin ve Marmaris Ticaret Odası yönetimine talip bir kişinin açıklamalarını hayretle dinlediklerini de belirten AK Parti İl Başkanı Öztürk, “Açılacak fakülteyle Marmaris halkının ahlâkı bozulacakmış. Karşı çıkanlar arasında, Marmaris Ticaret Odası Başkanlığı’na talip bir arkadaşımız da var. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde 30 bin öğrenci var. Bu öğrenciler, Muğla halkının ahlâkını mı bozuyor şimdi? Bunun cevabını istiyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: