AK Parti Muğla Milletvekili Boğa:

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, "Fethiye açıklarında meydana gelen deprem iç turizmi kötü etkiledi" dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, "Fethiye açıklarında meydana gelen deprem iç turizmi kötü etkiledi" dedi.

Bodrum'da katıldığı bir davette gazetecilerin gündemdeki sorularını yanıtlayan Boğa, turizm, Muğla'nın büyükşehir olması ve gündemdeki diğer sorular hakkında bilgi verdi.

Boğa, Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından Bodrum'da kaç belediyenin açık kalacağı sorusuna, "Mevcut taslakta sadece ilçe belediyeleri kalacak. Ama beldelerin tamamı kapanıyor. Bu, büyükşehir olacak bütün illerle ilgili bir şey. Ama şöyle bir ihtimal var. Bazı büyük yerlerin birleşimi, onların ilçe olması da gündemde. Burada Turgutreis gibi ama nasıl olur şimdilik bilmiyoruz. Onlar görüşülür" dedi.

Reklam
Reklam

Boğa, Muğla'nın büyükşehir olması halinde belediye başkan adaylığı ile ilgili soruya ise, "O tahminler bizi aşan bir konu. Ama herkes sahaya kendisi açısından ağır top gördüğü herkesi sürecektir, bu da doğal. Ertuğrul bey veya başka birisi ile ilgili bir şey söyleme şansım yok" diye konuştu.

Bodrum'a yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Boğa, şöyle konuştu:

"Bodrum'da hastane yapılacak alanda tarihi eser olabileceği düşünülen bir taş, belge çıkmış. Geçen Sağlık Bakanımız Muğla'ya geldiğinde görüştük. Bu süreci geciktiren bir şey. Bizim burada amacımız bir an önce hizmeti sunabilmek. Burası olmuyor ise ayrı bir hastane alanı bulunması ise mahalli idarelerin görevi."

Boğa, bir gazetecinin Muğla'ya gelen turistlerde düşüş yaşandığı yönünde çıkan haberlere ise şu yanıtı verdi:

"Muğla genelinde bu düşüşlerin yanı sıra Fethiye açıklarında meydana gelen depremde iç turizmi kötü etkiledi. Bununla ilgili hem Fethiye'de hem de turizm aktörlerinin Ankara'da buluşmasıyla çeşitli toplantılar yaptık. Yabancı tur operatörlerinin davet edilerek burada misafir edilmesi söz konusu. Onlar projelendiriliyor. Önümüzdeki sezona daha iyi girebilmek için gayretler var."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ali Ballı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz