AK Parti MYK toplandı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

ANKARA(ANKA) -Başbakan Erdoğan'ın programında yer almamasına rağmen parti genel merkezinde toplanan MYK'da, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda meydana gelen kriz ile HSYK'nın "adli kolluk yönetmeliğinin Anayasa'ya aykırı olduğu" yönünde bir açıklama yapmasının değerlendirmesini bekleniyor.

-3 MYK ÜYESİ DEĞİŞTİRİLECEK-

MYK'da güncel gelişmelerin yanı sıra, MYK koltuklarındaki değişikliklere de yeni atamalar yapılacak.

MYK'da Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olması nedeniyle boşalan MYK koltuğuna yeni bir atama yapılması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Ayrıca, Mali ve İdari İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur'un Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olması nedeniyle de MYK'da bir koltuk boşaldı.

Kabine revizyonu nedeniyle de MYK'da değişikliğe ihtiyaç duyulacak. Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'nun AB Bakanı olması nedeniyle boşalan koltuğa da olağanüstü olarak toplanan MYK'da bir atama yapılması bekleniyor.

-HUKUK KÖKENLİ VEKİLLER DE TOPLANTIDA-

HSYK'nın yaptığı açıklama ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki krizin değerlendirmesi amacıyla MYK üyesi olmayan hukuk kökenli bazı milletvekilleri de toplantıya katıldı.