Ak Parti Myk Toplandı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde; yaklaşan...

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde; yaklaşan yerel seçimler, çözüm süreci, Akil İnsanlar Komisyonu ve yaklaşan yerel seçimler var.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde toplandı. Toplantının gündeminde ise önemli konular var. Yeni anayasa konusu toplantının ana gündem maddesini oluştururken, Mart ayının sonuna kadar öngörülen anayasa yapım sürecinin sona ermesiyle AK Parti'nin nasıl bir adım atacağı toplantıda ele alınacak. Başbakan Erdoğan son katıldığı televizyon programında B ve C planlarını devreye sokacaklarını söylemiş, gerekirse kendi anayasa tekliflerini referanduma götürmek için harekete geçebileceklerini kaydetmişti. Bugünkü toplantıda da yeni anayasayla ilgili olarak ne yapılması gerektiği detaylı bir şekilde masaya yatırılacak.

Reklam
Reklam

ÇÖZÜM SÜRECİ VE AKİL İNSANLAR KOMİSYONU GÜNDEME GELECEK

Toplantıda çözüm süreci de kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek. Çözüm sürecinde PKK'nın silahları bırakarak ülke dışına çıkmasıyla ilgili olarak devam eden süreçle ilgili son gelişmelerin masaya yatırılması beklenirken, bu noktada elde edilen istihbarat bilgilerinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Devam eden süreç kapsamında Akil İnsanlar Komisyonu'nu da toplantı da ele alınacak. Başbakan Erdoğan Akil İnsanlarla ilgili olarak yürütülen çalışlarda kısa süre sonra sona gelineceğine vurgu yapmıştı. Bugünkü toplantıda da Akil İnsannlar listesinde yer alan isimlerle ilgili olarak son değerlendirmelerin yapılması bekleniyor.

Toplantıda gündeme gelecek olan bir başka konu ise yaklaşan yerel seçimler. Seçimlerle ilgili olarak yapılan son anketlerin toplantıda masaya yatırılması beklenirken, yeni büyükşehir olan illerdeki son durum da değerlendirilecek. Başbakan Erdoğan'ın yaklaşan seçimler kapsamında yürütülecek çalışmalar noktasında üyelerin görüşlerine başvurması beklenirken, AK Parti'nin zayıf olduğu noktalarda neler yapılması gerektiğinin masaya yatırılması tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: