Ak Parti Myk Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi:

AK Parti MYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’da katıldığı toplantıda, “Yıllardır ambargo altında zor...

AK Parti MYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’da katıldığı toplantıda, “Yıllardır ambargo altında zor şartlarda yaşayan insanların üzerine bomba yağdırıyorsa uluslar arası kuruluşlar insani sözlerini eyleme koyması lazım.” diye konuştu.

AK Parti MYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, 10 yılın değerlendirmesini yaptı. AK Parti Manisa İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya Tanrıverdi’nin yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ve çok sayıda partili katıldı. Göreve geldiklerinden bu yana Türkiye’de büyük gelişmelerin kaydedildiğini söyleyen Tanrıverdi, “Göreve geldiğimizde alan eldik, şimdi veren el olduk. IMF’ye olan borç 1,3 milyar dolara düştü. Nisan ayında da sıfırlanmış olacak ve IMF ile ilişkilerimiz sona erecek. Okullarımızı bilgisayarlarla donattık. İntibak Yasasını çıkardık, Tarım sigortası olmak üzere çiftçiyi ayağa kaldırdık, zeytini üzüm mısır ve pamuk gibi ürünlere verilen destekleri iyileştirdik çiftçiye verilen kredi faizlerini düşürdük. Tarımsal milli gelirimizi 62 milyar dolara ulaştırdık. Kentsel dönüşüm yasasını çıkardık uygulamalara başladık. Sosyal yardımları 107 milyar TL üzerine çıkardık. Artık kimsesizlerin kimsesi olduk. GSS uygulamasına geçerek 9 milyon kişinin primin devlet tarafından ödenmesini sağladık. Birçok vatandaşımızı Sosyal güvenlik şemsiyesi altına aldık. Engelli maaşı kişi sayısı 533 bini geçti. Bu rakamın artması evinde yakını olan vatandaşımızı devletin dost elini görünce benim evimde de özürlü var diyebilmesinden kaynaklanmaktadır. Köydes ile tarih yazdık, yolu suyu olmayan köylerimizin sorunlarını çözdük. Yaklaşık 4 bin köye ilk defa şebeke kuruldu, 40 bin 700 köyün su tesislerini yeniledik. Elektrik santral sayısı 743’e yükseldi. Doğalgaz boru hattını 12 bin 215 kilometreye, il sayısını da 9’dan 71’e çıkardık.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Terörle mücadele konusunda kararlı adımlar attıklarını kaydeden Tanrıverdi, “Tek millet-Tek bayrak-tek vatan söylemimizi her zaman dile getirdik ve arkasında durduk. Ankara’da ne diyorsak Diyarbakır’da da, Van’da da, İzmir’de de aynı şekilde söyledik.

Terörle mücadele konusunda da özellikle sınır ötesi operasyonlar ile son dönemde hain terör örgütüne büyük kayıplar verdirilmiştir. Bizim terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale gelene kadar sürecektir. Son günlerde cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri tamamen terör örgütünün kendi üzerindeki baskıyı cezaevlerindeki tutuklular yoluyla kırmaya yönelik bir manevradır. Bu konuda gerek silahlı kuvvetlerimizin gerekse hükümetimizin tavrı değişmeyecektir. Halkımızı, masum sivilleri ve güvenlik güçlerimizi hedef alan bu hain saldırılar sona ermedikçe mücadelemizde devam edecektir. Sözümün burasında önceki hafta Siirt Pervaride meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen başta Turgutlu’lu Yüzbaşı Barış Çetin olmak üzere canlarını bu cennet vatan için feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

“DÜNYA BUNA SEYİRCİ KALMAMALI”

İsrail ve Gazze arasında tırmanan şiddet ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Tanrıverdi, Başbakan Erdoğan’ın bu konuda tavrının net olduğunu belirterek “Sayın Başbakanımızın İsrail ve Filistin olaylarını her defasında izliyorsunuz. Dün gece ve önceki günlerde İsrail vahşi yüzünü ortaya koydu. İsrail çoluk çocuk demeden büyük bir katliam gerçekleştirdi. Dünyanın buna seyirci kalmaması lazım. Birleşmiş milletler kendini tartışılır olmaktan çıkarması lazım. Yıllardır ambargo altında zor şartlarda yaşayan insanların üzerine bomba yağdırıyorsa uluslar arası kuruluşlar insani sözlerini eyleme koyması lazım. Rusya’nın Amerika’nın Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlerin içinde bulunduğu 4’lü yapı bir yol haritası çizmişti. Bu yol haritasına uymayan tarafın İsrail olduğu ortaya çıkmıştı. Madem bu yol haritasına uymayan taraf israil neden mazlum insanlara karşı tavır alınıyor? Acımasız eylemler görmezden geliniyor. Elbette Türkiye bir bütün olarak mazlum Filistin halkının yanındadır. Temel ihtiyaçların giderilmesi özellikle özgürlükleri konusunda gereken yapılacaktır. Bu güne kadar Filistin için Türkiye adımlarını atmıştır. Sayın Başbakanımız sert tavrını ortaya koymuştur.” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Mısır’a gideceğini hatırlatan Tanrıverdi, “Elbette bu bölgede bu çatışma için Mısır’ın da önemli bir görevi vardır. Bu çerçevede ikili görüşmelerin yararlı olacağına inanıyorum. Tabi Suriye sorunu Irak sorunu ortada. Bunun yanında Lübnan’daki iç endişeler ortada. İsrail Filistin arasındaki savaş bu sorunu daha ciddi hale getiriyor. Dünya barışını tehdit eden bu sorunun çözümü için bir an önce İsrail Filistin çatışmasını sona erdirmek, Mescid-i Aksa’nın göz yaşını dindirmek için herkes üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir. Dünyanın böylesi bir tehdit altında kalması bütün insanlığı perişan edecektir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: