Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar:

Tutum, Yatırım ve Türk Malları (Yerli Malı) Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Nevşehir...

Tutum, Yatırım ve Türk Malları (Yerli Malı) Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, her Türk vatandaşının Türk malı kullanmaya özen göstermesi gerektiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Sunar, Türkiye’nin yakın tarihi olan Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı zamanlarında ülkenin bütün kaynaklarını tükettiğini ve yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, ekonomik yönden zayıf günler yaşadığını ve sanayi kuruluşlarının ve fabrikalarının verimliliğinden bahsetmenin hemen hemen imkansızlaştığını hatırlattı. O dönemde tarıma elverişli alanların ise çok azının ekilebildiğini, tarımla uğraşan köylülerin yoksullukla mücadele ettiklerini ve peş peşe girilen savaşların tarım yapacak genç nüfusu tükettiğini belirten Sunar, “Birçok ürünü yabancılardan almak zorunda kalmış dış ülkelere bağımlılığız hat safhalara ulaşmıştı. Bu yokluk günlerinde Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, kendi kendimize yetecek bir ekonomiye sahip olmak arzusu ile yabancı mallar yerine, kendi ürettiklerimizle yetinmenin gereğini halka anlatmakta idiler.” dedi.

Reklam
Reklam

O tarihlerden bu güne tutumun, yatırımın ve Türk malının öneminin halka aşılandığını, insanlarımız bilinçlendiğini, ekonominin birçok Avrupa ülkesinden daha üst seviyelere ulaştığının söyleyen Sunar, bugün Türk ekonomisine bakıldığında dışa bağımlılıktan eser kalmadığının görülebileceğini vurguladı. Sunar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendi ürününü en kaliteli bir şekilde üreten yetiştiren ve hatta dış devletlere ihraç eden bir ülke konumuna gelmek bizi elbette gururlandırmaktadır. Şunu unutmamalıyız ki yabancı mal alırken, verdiğimiz paranın bir daha geri gelmeyecek ve ülke ekonomisine etkisi azımsanmayacak kadar büyük olacaktır. Bu nedenle, elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın yatırımcılarımızın yatırımlarını ülkemize yapmasının ülke ekonomimiz ve gelişimimiz için önemi büyüktür. Tüm halkımızın ve yatırımcılarımızın Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını en içen duygularımla kutlar, saygılarımı sunarım.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: