Ak Parti Nevşehir Milletvekili A. Erdal Feralan:

AK Parti Nevşehir Milletvekili A. Erdal Feralan, çözüm sürecinde hükümetin terör örgütüne hiçbir söz vermediğini...

AK Parti Nevşehir Milletvekili A. Erdal Feralan, çözüm sürecinde hükümetin terör örgütüne hiçbir söz vermediğini belirterek partilerini terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a çeşitli sözler vermekle suçlayan MHP için, “1999 yılında MHP, DSP ve ANAP koalisyonunda, Abdullah Öcalan ne karşılığında eylemsizlik kararı verdi? 4 yıl eylem yapmadılar. O zaman Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan’a ne verdi de eylemsizlik kararı aldı?” dedi.

AK Parti Milletvekili Feralan, yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı vatana ihanetle suçlamasına tepki göstererek Bahçeli’nin bir siyasi parti genel başkanına yakışmayacak ifadeler kullandığını kaydetti. Partilerinin Türkiye’de terörü sona erdirebilmek için büyük bir çaba harcadığını vurgulayan Feralan, bunu yaparken terör örgütü ile bir pazarlığa girişmediğini ve hiçbir söz vermediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Feralan, “MHP Genel Başkanı maalesef son günlerde Meclis'teki grup konuşmalarında nezaket ölçüleri dışında hakarete varan ifadeler kullanıyor. Bu kabul edilebilir değil. Bir siyasi parti genel başkanına yakışan bir tarz değil. Bir ülkenin Başbakanına ve Türkiye’de her iki seçmenden birinin oyunu almış bir siyasi partinin genel başkanına ve o kadrolara o ithamda bulunmak gerçekten yakışık alacak bir şey değil; bir siyasetçiye yakışmaz. Bu konu çözüm süreci ile alakalı olarak gündeme geliyor. Şimdi ısrarla, 'Terör örgütü silah bırakıyor ama neyin karşılığında?' diyorlar. Pekala o zaman biz de soralım, 1999 yılında MHP, DSP ve ANAP koalisyonunda, Abdullah Öcalan neyin karşılığında eylemsizlik kararı verdi? Biz de o zaman bunu soralım. O zaman da eylemsizlik kararı verdi, 4 yıl eylem yapmadılar. O zaman Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan’a ne verdi de eylemsizlik kararı aldı? Bu soru sorulur. Eğer bize, 'Ne verdiniz?' diye soruyorlarsa, ki soruyorlar, biz kimseye bir şey vermedik” diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti iktidarı ile beraber Türkiye’nin demokratikleşme kriterlerinde geldiği seviyenin terör örgütünü silah bırakma noktasına getirdiğini ve demokratik siyaset kanallarının açıldığını belirten Feralan, bundan muhalefet partilerinin de mutluluk duyması gerektiğini ifade etti.

Feralan sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz AK Parti iktidarı geldiği günden bu yana AK Parti’nin bu millete verdiği bir şey var. AK Parti Türkiye’nin imarı ve inşasında birçok şey verdi. Bunları teker teker anlatsak saatler yetmez. Onun dışında AK Parti demokratikleşme verdi. Yani biz Türkiye’yi teslim aldığımızdan bu yana Türkiye’deki demokratik standartlar attı. Türkiye’deki hukuk devleti normları değişmeye başladı. Daha düne kadar AB standartları ile ilgili kararlarda sürekli AB tarafından Türkiye’nin çeşitli kriterlere uymadığı söylenirdi. Şu anda AB’nin bu anlamda söyleyebildiği tek bir laf yok çünkü biz onların demokratikleşme noktasında kriterlerini de aştık. Şu anda demokratikleşme kriterlerinde Türkiye’nin geldiği seviye terör örgütünün silah bırakması noktasına getirecek bir seviyeyse, demokratik siyaset kanallarının açılacağı bir seviyeyse bundan mutluluk duymak lazım. İşte 6-7 aydır silahlar patlamıyor, şehit cenazeleri ile karşılaşmıyoruz. Bundan mutluluk duymak lazım.''

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz