Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri Ticaret Ve Sanayi Odası Seçimleri İçin Konuştu

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri A.Erdal Feralan ve Murat Göktürk, yaklaşan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası...

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri A.Erdal Feralan ve Murat Göktürk, yaklaşan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri ile ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Milletvekili A.Erdal Feralan yaptığı açıklamada, milletvekilleri olarak oda başkanlığı için kimseyi işaret etmediklerini ve Nevşehirli esnaf ve sanayicilerin doğru kararı vereceklerine inandıklarını söyledi. Feralan: “Bizim kimi seçeceğini göstermemize birilerini işaret etmemize gerek yok. İşaret ettiğimiz zaman da yanlış yaparız zaten. Biz bir tavsiyede, telkinde bulunacak değiliz. Biz sadece bir takım zihniyetleri ifşa ediyoruz. Ben şahsen Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkanının darbeci, Ergenekoncu, 12 Eylül referandumuna ‘Hayır’ oyu veren ‘Hayır’ a çalışan birisi olmasını istemem. Erdal Feralan olarak istemem ama tercih bizim esnafımızın” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti olarak her zaman seçilmiş insanlara saygı duyduklarını ve kendilerinin de aynı saygıyı beklediklerini vurgulayan Feralan, buna karşın bazı kesimlerin kapalı kapılar ardında bir takım tezgahlar içerisinde bulunduğunu söyledi. Feralan: “ Biz seçilmiş insanlara saygılıyız ama oraya gelenlerde seçilmişlere saygı duyan insanlar olsun. Bizim şu ana kadar, AK Parti mensupları olarak bir tavrımızı gördünüz mü?. Göremezsinizde çünkü biz önem veriyoruz. Çünkü biz demokratik siyasetten yanayız. Ama birileri kapalı kapılar ardında bir takım tezgahlar içerisinde yer aldılar. Yani Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde “12 Eylül Referandumuna Evet Veriyoruz” pankartını astırmadılar. Onlar kendilerini biliyorlar. Kimin kime astırmadığını da gayet iyi biliyorlar. Dolayısıyla bizim bu yaptığımız tanımlar yeter. Olay bu. Yoksa biz şundan yanayız, bundan yanayız, şu seçilsin veya şu seçilmesin olayına girmeyiz” diye konuştu.

“GALİBA KOLTUK TATLI GELİYOR”

AK Parti olarak bir karar aldıklarını ve bu karar çerçevesinde milletvekilleri ve belediye başbakanlarının 3 dönemden fazla bu görevde kalamayacağını hatırlatan Feralan, partilerindeki bu uygulamayı TOBB’unda kendilerine örnek aldığını ancak daha sonra nedenini anlamadıkları bir şekilde Anayasa Mahkemesi’ne giderek bu kararı bozduklarını ifade etti. Feralan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Biz AK Parti olarak tüzüğümüze bir şey koyduk. 3 dönem sınırı koyduk. Aynı sınırlamayı bugün TOBB’un başında bulunanlarda kendileri için istediler. Dediler ki “Bize de bu sınırlamayı koyun. 2 dönem sınırlaması olsun” dediler. Yani bir ticaret odası başkanının, borsa başkanının, TOBB başkanının bu görevi 2 dönem yapmasını istediler. Buna herkes şahit, kendi sözleri. Hatta bu kanun çıkarken başbakan kendilerine “Emin misiniz, son kararınız mı?” diye sordu. Onlarda “Eminiz, son kararımız” dediler. Ondan sonra bunu diyen adamlar Anayasa Mahkemesi’ne gittiler. Yani “Biz 3. dönem daha gelmek istiyoruz” dediler. Demek ki oturdukları koltuklar onlara tatlı geldi, sıcak geldi. Ne biliyim imkanlar fazla geldi herhalde”

Reklam
Reklam

“ODA SEÇİMLERİNDE YENİ İNSANLARIN ÖNÜ AÇILSIN”

Ak Parti Milletvekili Murat Göktürk ise, oda seçimlerini yeni insanların önlerinin açılması açısından iyi bir fırsat olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Uzun süre başkanlık görevinde kalan kişilerin zamanla heyecanlarını kaybedebileceklerini belirten Göktürk: “ Biz parti olarak üç dönemden fazla milletvekilliği, belediye başkanlığı, ilçe başkanlığı, il başkanlığı yapılmasını uygun görmedik. 3 dönemden fazla bu kişilerin seçilmemesi içinde bunun önüne engel koyduk. Çünkü genç simalara, genç insanlara, bu hususta hevesi olanlara fırsat verilmeli. Yani şimdi insanlar hizmet ediyor olabilir, bu çokta iyi de olabilir ama bir yere geldiğinde heyecanını kaybeder. Yaptığı iş ile ilgili ortaya yeni şeyler koyamaz, koyamayabilir. O zaman vatandaşın tek bir kişiye bağlı kalması doğru değil. Türkiye siyaset tarihinde bir ilki başarmış olan başbakanımız 3 dönem üst üste seçime girdi, girdiği tüm seçimlerde ve referandumlarda istediği sonucu aldı ama çıkıp 3 dönemden fazla bu görevi yapmayacağını söyledi. Yeni simalar, yeni insanlar yetişmesi için bunu yaptı. İnsan yetiştirmek gerçekten zor. Nevşehir’de Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili olarak yeni insanlara fırsat açılsın. Yani yeni insanlarda “Ben adayım” diyebilsinler. Niye diyemesinler.? Seçime girsinler, gayret göstersinler. Daha birinci dakikadan itibaren “Sen aday olamazsın” denilebilir mi, kim kime bunu söyleyebilir?. O zaman genel seçimlerde de güçlü partinin adayı diğer adaylara “Siz aday olamazsınız” desin. Böyle bir mantıkla hiçbir yere gidilemez. Burası demokrasi ile, Cumhuriyet ile yönetilen bir ülke ve herkes bu şartları istediği gibi kullanır. Aday olur, seçime girer ve mücadelesini yapar. Bizde kazananı tebrik ederiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz