AK Parti Nevşehir'de kongrelerde tek liste olacak

AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, ilçe kongrelerinde tek listede kararlı olduklarını belirtti. Sunar, açıkladıkları...

AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, ilçe kongrelerinde tek listede kararlı olduklarını belirtti. Sunar, açıkladıkları merkez ilçe ve diğer 7 ilçe adayını, istişareler sonrasında belirlediklerini, bunun dışında aday olmak isteyenlere, vazgeçmeleri yönünde tavsiyelerde bulunacaklarını söyledi.
AK Parti Nevşehir il binasında basın açıklaması yaparak, belirledikleri adayları açıklayan Sunar, konuşmasında birlik ve beraberlik içerisinde yeni başarılara bu kadrolarla yürümek istediklerini belirtti. Yapılacak kongrelerde, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği gibi, birlik ve beraberlik içerisinde tam uyumlu çalışabilecekleri adayların seçilmesini arzu ettiklerinin altını çizdi. Sunar, mevcut ilçe başkanları içerisinde aday olarak göstermediklerini ise terfi ettirerek il yönetimine aldıklarını kaydetti.
İl yönetimi ve teşkilatlar olarak, kongre sürecine girmelerinden dolayı yoğun bir çalışmanın içinde olduklarını ifade eden Sunar, partilerinin, kongrelerden birlik ve beraberlik içerisinde başarı ile çıkması için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. '3 Aralık Hacıbektaş, 4 Aralık Avanos, 10 Aralık Acıgöl, 11 Aralık Gülşehir, 17 Aralık Derinkuyu, 18 Aralık Kozaklı, 24 Aralık Ürgüp, 25 Aralık Merkez ilçede seçimlerin yapılacağını açıklayan Sunar, il başkanlığı seçimi için ise tarihin tam olarak belirlenmediğini, ancak Nisan veya Mayıs ayında olmasının kuvvetli bir ihtimal olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

İLÇE BAŞKANLIĞI ADAYLARI
AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, konuşmasının sonunda, belirledikleri merkez ilçe ve diğer ilçe adaylarını da açıkladı. Buna göre; merkez ilçede 9 yıldır görev yapan Ahmet Yalvaç, parti tüzüğü gereği bir daha aday olamıyor. Bunun yerine, merkez ilçe yönetiminde İdari ve Mali İşler Başkanı olarak görev yapan Salih Açıkgöz aday gösterilecek.
Acıgöl ilçesinde, mevcut başkan İsa Bilsin’le devam edilmesi kararlaştırıldı. Avanos’ta mevcut başkan Ramis Doğan il yönetimine alınacak. Yerine ise Serkan Feralan’ın tek liste ile seçime girmesi istenecek. Derinkuyu’da Genel Merkez ataması ile başkanlığı yürüten Serdar Pala ile yola edilecek. Gülşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Doğan il yönetimine alınacak. Kongreye Kadir Sanar’ın listesi ile girilecek. Hacıbektaş’ta mevcut İlçe Başkanı Sinan Bozdağ il yönetimine alınacak. Kongrede, Harun Çelik aday olacak. Kozaklı’da Ahmet Ensonra ve Ürgüp’te Ahmet Koçak’la yola devam edilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz