Ak Parti Ordu Milletvekili Hamarat:

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, "Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesinin

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, "Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesinin Cumhuriyet'le yeniden dirilişi oldu" dedi.

Yıldız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerine emanet olduğunu ifade eden Hamarat, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesinin Cumhuriyet'le yeniden dirilişi oldu. Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Kurtuluş mücadelesinin güç kaynağı milletimizin iradesi olmuştur. Bugün de bu duyguların yaşatılması için hepimize, özellikle de gençlere büyük görevler düşmektedir. Bu nedenledir ki, bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Bizim en temel görevimiz, gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmaktadır. Gençlerimiz, ülkemizi bugünkü seviyesinden çok daha ileriye götüreceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: