Ak Parti Otizm Hastası Çocuklarla Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti ) Kırklareli Sosyal İşler Başkanlığı, Dünya Otizm Farkındalık Ayı...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti ) Kırklareli Sosyal İşler Başkanlığı, Dünya Otizm Farkındalık Ayı münasebeti ile Kırklareli Otizm hastası çocuklar ile kahvaltı programında bir araya geldi.

AK Parti Kırklareli Sosyal İşler Başkanı Serap Kayraklık otizmli çocukların her zaman yanında olacaklarını, dünyada otizmin hızla artığını söyledi.

Özel Can Dostum Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Havva Bakkal otizm nedeni bilinmeyen bir hastalık olduğunu belirterek;

“Otizm nedeni bilinmeyen bir rahatsızlık. Otizmin çok çeşidi var. Oran olarak erkek çocuklarda kız çocuklarına göre daha çok otizm hastalığı görülmekte. Yıl geçtikçe otizmli çocuğun sayısı artmakta. Bunun tek ilacı eğitim. Çok küçük yaşta özel eğitim olması gerekiyor. Özel eğitime küçük yaşta başlandığı zaman çocuğumuz daha iyi gelişebilmekte. Otizm hastalığı bebeğiniz 18 aylıkken fark edilebiliyor. Çocuklar anne ile göz iletişimi kuramama, sürekli seslerle oynama bu gibi bu gibi etkinlikleri anneler fark ettiği zaman mutlaka çocuklarını çocuk psikiyatrına götürmeleri gerekmektedir. Otizm düzelmesi için mutlaka özel eğitim almalı” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından program basına kapalı olarak devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: