AK Parti Samsun Milletvekili Demir:

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, "19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ebedileşmesinde önemli bir dönüm noktasıdır" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, "19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ebedileşmesinde önemli bir dönüm noktasıdır" dedi.

Demir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milli mücadelenin ruhunu herkesin çok iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Demir, mesajında şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ebedileşmesinde önemli bir dönüm noktasıdır. Türk milletinin kahramanlıklarını, fedakarlıklarını, söz konusu vatan olunca nasıl kenetlendiğini, bu önemli tarihlerde ve sonrasında yaşananlarda görmemiz mümkündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkıp, ulusumuzun bağımsızlık yolunda kıvılcımlarını atmış, sonrasında bu kıvılcım büyüyerek yurdun dört bir tarafına yayılmıştır. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan mücadele, Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece devletimizin varlığı ebedileşmiştir."

Reklam
Reklam

Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin var olma mücadelesi olduğunu vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

"Türk milleti bu süreçte büyük bir cesaret, kahramanlık örneği sergileyerek toprağını, bayrağını korumasını başarmış, dünyaya önemli bir ders vermiştir. O dönemde Türk insanın yaşadıkları zorlukları, imkansızlıklar arasında nasıl bir şanlı destan yazdıklarını hiç aklımızdan çıkarmamamız gerekmektedir. Milli Mücadele ruhu tarifi mümkün olmayan ama herkesin ders alması gereken bir kahramanlık destanıdır. Bu kahramanlık destanında Samsun'da, 19 Mayıs 1919 tarihi ile önemli bir yer almış, Milli mücadelenin ilk adımlarının öncülüğünü yapmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu günü gençlere armağan ederek, Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk milletinin ilelebet yaşaması ve daha da güçlenerek yükselişini sürdürmesi için emaneti devir alacak olan gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını, emaneti alan gençlerimiz koruyacak ve daha da yüceltecektir. Gençlerimize her zaman güveniyor ve onlara olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerin ışığında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: