AK Parti Samsun Milletvekili Demir:

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Amacımız terörü bitirmek, başka bir amacımız yok. İnşallah devletimizin gücüyle bu beladan kurtulacağız"

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Amacımız terörü bitirmek, başka bir amacımız yok. İnşallah devletimizin gücüyle bu beladan kurtulacağız" dedi.

Demir, Samsun'da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada,"terör örgütüyle pazarlık yapıldığı" iddialarına tepki göstererek, birlik ve beraberliğin sağlanması adına yapılan girişimlerin yanlış değerlendirildiğini ifade etti.

"Bu süreçte 'pazarlık yapıyorlar, taviz verecekler, Öcalan'a ev hapsi çıkacak' diye laflar çıkaranlar oluyor. Kesinlikle terör örgütüyle pazarlık söz konusu olmaz ve hiçbir zaman olmayacaktır" diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Bu söylemlere aldanmayalım. Amacımız terörü bitirmek, başka bir amacımız yok. Birinci şartımız silahların bırakılması ve eyleme girmemiş olanların 3'üncü ülkelere gitmeleri. İnşallah devletimizin gücüyle bu beladan kurtulacağız. AK Parti hiçbir zaman milletin memnun olmayacağı karara imza atmamıştır, bundan sonra da atmayacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın."

Konuşmasında 28 Şubat sürecine de değinen Demir, şunları kaydetti:

"28 Şubat'ı unutmadık, unutturmayacağız. Demokrasiye ve iradeye sahip çıkmak için bunu yapacağız. Hakimiyet kayıtsız şartsız gerçekten milletinse o zaman bu darbeler niye, bu uyarılar niye. O dönemde sözde bir irtica paranoyası oluşturdular. İmam hatip okulunda okuyanlar irticacı oldu, sakallı sade vatandaş rejim için tehdit oldu. Eşi başörtülü tehdit oldu. Bu ülkede bir dönem insanlar arasında mezhepsel ayrımcılık, kılık kıyafet ayrımcılığı, inancından dolayı ayrımcılık, etnik köken ayrımcılık bir devlet politikası olarak uygulandı. Türk-Kürt kavgası çıkarmaya çalıştılar. Üniversiteye girmeyi engellediler, 'Bu bin yıl sürecek' dediler, 'Demokrasiye balans ayarı veriyoruz' dediler. Bunları yaşadık."

Reklam
Reklam

Demir, 28 Şubat döneminde, 'imam hatip okuluna her zamanki gibi başörtülü girmek istiyoruz' diyen kızların polisten cop yediğini belirterek, "Hayatta kalanlar için söylüyorum. O dönem o kızlarımızı coplayan polislerin, onlara talimat veren emniyet müdürlerinin, başındaki İçişleri Bakanları sadece adalet önünde hesap vermeyecek, bu milletten özür dileyip helalleşmek zorunda kalacaklar" diye konuştu.

"AK Parti'yi 28 Şubatçılar kurdu" iddialarını da sert bir dille eleştiren Demir, "AK Parti'yi 28 Şubatçılar kurmadı, 28 Şubat'ın mağdur ettiği millet kurdu. Bu ona bir tepki, ona bir haykırıştır. Biz demokrasi istiyoruz, biz milli iradeye saygı istiyoruz bayrağının adıdır" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: