AK Parti Seçimlere 49 Bin Kişiyle Hazırlandı

 AK Parti Ankara Seçim İşleri Başkanlığınca, Ankara'da 12 bin 234 sandıkta oy kullanılacağı, 48 bin 936 kişilik seçim kadrosu oluşturulduğu belirtildi.

AK Parti Ankara Seçim İşleri Başkanlığınca, Ankara'da 12 bin 234 sandıkta oy kullanılacağı, 48 bin 936 kişilik seçim kadrosu oluşturulduğu belirtildi. AK Parti Ankara Seçim İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Ankara İl Seçim İşleri Başkanı Avukat Samir Altunkaynak, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine hazırlıklar kapsamında, Ankara'da oy kullanılacak 12 bin 234 sandıkta, her sandık için bir asıl ve bir yedek resmi sandık görevlisi, bir asıl ve bir yedek müşahit olmak üzere toplamda 48 bin 936 kişilik seçim kadrosunu hazırlandığını bildirdi. Oy kullanılacak bin 750 okul, bina ve kat sorumlularının tamamının da belirlendiğini belirten Altunkaynak, tüm görevlilere şubat ve mart aylarında iki defa seçim hukuku eğitimi verildiğini, seçimin güvenliğine yönelik her türlü kasıtlı müdahaleleri engelleme konusunda gerekli bilgilerin aktarıldığını vurguladı. Toplu eğitimlerin yanında bireysel olarak da seçime hazırlık yapılması imkanı sağlandığını ifade eden Altunkaynak, şunları kaydetti: "Seçim öncesinde son değerlendirme toplantılarıyla yapılan tüm hazırlıklar gözden geçirilecek ve halkımızın tarafımıza emanet ettiği oyların halkın iradesine uygun sonuçlara yansıması sağlanacak. Sandıkta görev alacak tüm görevlilerimizle birebir görüşmek suretiyle gerekli tedbir alındı. İl ve ilçelerde görevlendirilen hukukçu arkadaşlarımızla da hukuka aykırı iş ve işlemlere anında müdahale edilecek. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin Ankara'mız başta olmak üzere ülkemize ve insanlığa hayır getirmesini dilerim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: