Ak Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran'dan Gezi Parkı Yorumu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Gezi Parkı ile ilgili çıkan...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Gezi Parkı ile ilgili çıkan olaylara ilişkin, "Bu olaylar kesinlikle AK Parti'nin insan hakları ve demokrasi noktasında yapılan çalışmaları sabote etme ve çözüm sürecini baltalamaya yöneliktir. Her taşın altından CHP zihniyeti ve Ergenekon’un uzantısı olan ulusal kanat çıkıyor" dedi.

Demirkıran, yaptığı açıklamada, Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olayları eleştirerek çığırından çıkan olayların ilk görünüşte demokratik ve masum gibi görünmesinin altında CHP, Ergenekon’un uzantısı ve ulusalcıların da yönlendirmesiyle başka noktalara çekildiğini kaydetti. Demirkıran, "Burada Suriye’nin de parmağının olduğunu düşünüyorum. Yapılanların masumiyet olduğuna inanmıyorum. Hiçbir kimse yeşili koruma adına başkasının yaşam koşuluna zarar veremez. Maalesef Taksim’de başlayan olaylar başka illere de sıçrayarak başka insanların yaşam koşullarına tecavüz edilmesine neden oldu. Mesele yeşil alanların korunması olsaydı, o tepkiler Taksim’de kalırdı. Bu olaylar kesinlikle AK Parti'nin insan hakları ve demokrasi noktasında yapılan çalışmaları sabote etme ve çözüm sürecini baltalamaya yöneliktir. Bu olayların geldiği noktada çocuklar ve bayanların kullanıldığını görebiliriz. Her taşın altında CHP zihniyeti ve Ergenekon’un uzantısı olan ulusal kanat çıkıyor. CHP, AK Parti hükümetini demokratik ve yasal zeminde yenemeyeceğini gördüğü için bu tür gayri yasal yollarla yıpratmaya çalışıyor. Bugün Kızılay Meydanı'nda her tarafı dağıtarak esnafı ve orada yaşayan halkı mağdur etmişlerdir. Bunun yeşili koruma ile hiçbir ilgisi yoktur” dedi.

Reklam
Reklam

Demokratik bir olgu içinde hak arama karşısında polisin şiddete başvurmaması gerektiğini de ifade eden Demirkıran, ancak gelinen noktada yapılanlara bakıldığında bunun demokratik bir hak talebi arayışı olmadığının ortaya çıktığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: