Ak Parti Siirt Milletvekili Osman Ören:

Siirt’te gençlerle düzenlenen programda bir araya gelen AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, "Bürokrasiye diş...

Siirt’te gençlerle düzenlenen programda bir araya gelen AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, "Bürokrasiye diş geçiremeyenler seçilmişlere sataşabilmektedir” diyerek dert yandı.

Siirt Gençlik Sosyal Gelişim Derneği ile Türkiye Yazarlar Birliği İl Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilen “Gençler gözüyle siyaset” programı başlatıldı. Programının ilk konuğu AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören oldu. Programın açılışında konuşan Osman Ören, “Siyaset hizmet etmek sanatıdır. Ayak oyunları, rant, kariyer asla değildir. Seçilmişlerin birçok bürokrata göre hem geliri, hem havası çok daha ilerde olmasına rağmen bir kesim devamlı olarak seçilmişleri insafsızca eleştirmektedir. Seçilmişlerin bütün giderleri kendi ceplerinden olmasına rağmen, bürokratların ise devlet bütçesindendir. Bu hususlar hükümetimiz tarafından biliniyor ve zaman içinde düzeltilecektir. Türkiye’nin gelişmesine en büyük engel bürokrasidir. Bu engeli tamamen aşabilmiş değiliz. Önümüzdeki anayasa değişikliği birçok sorunu çözecektir. Gençlerin siyasete sıcak bakmasını istiyoruz. Eğer şikayet ediyorsak elimizi taşın altına koymalıyız. İyiler siyasete girmezse siyaset geçmişte olduğu gibi kirlenecektir. Siyasetin şahsi işleri yerine getirmekten öte, memleketin önemli sorunlarını çözmek için var olduğunun idrakine varmalıyız. Bürokrasiye diş geçiremeyenler seçilmişlere sataşabilmektedir. Türkiye bunu aşmak zorundadır” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra gençlerin siyasetle ilgili sorularına cevap veren Ören, bu gibi toplantıların çok faydalı olduğunu, devam etmesinde büyük faydalar olacağı söyledi ve organize edenlere teşekkür etti. Programa katılan gençler de; bir milletvekili ile çok rahat sohbet edebilmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını, toplantıdan faydalandıklarını, kendilerine verilen değerden de duygulandıklarını dile getirdi. Programa Gençlik Evi İl Asistanı İdris Tan, Siirt Gençlik Sosyal Gelişim Derneği Başkanı Emir Özorpak, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Siirt Temsilcisi gazeteci-yazar İzzettin İçin ve çok sayıda genç katıldı.

Programın bundan sonraki davetlilerinin Ak Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş ile milletvekili Afif Demirkıran olacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: