Ak Parti Sivas İl Teşkilatı 4. Olağan Kongresi

AK Parti Sivas İl Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma...

AK Parti Sivas İl Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

4 Eylül Spor Salonu'nda yapılan kongreye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekilleri Nursuna Memecan, Ali Turan ve Hilmi Bilgin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede ilk önce divan başkanlığı seçildi. Gündemin 4. maddesiyle başlayan kongrede daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu okundu. Kongrede ilk olarak konuşan AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, AK Parti'nin 2001 yılından sonra Türkiye'yi iyi bir konuma getirdiğini söyledi. Partililer olarak başlarını yere eğecek bir eksiklik yapmadıklarını söyleyen Kuru, "2001 yılında kurulan AK Parti'mizi 10 yıllık yolculuğu neticesinde ülkemizi aldığı noktadan çok iyi bir yere getirmiştir. Ülkemizin çevresini değiştirmiş bir partisiyiz. Partimizle ne kadar gururlansak ne kadar övünsek azdır. Tüm AK Parti kadrolarının başımızı öne eğdirecek tek bir eksiğimiz yoktur. Biz 12 Haziran seçimleri için kimin elini sıktıysak bize kucak açıldı. İnşallah bundan sonraki yolculuğunuzda Sivas teşkilatı hep arkanızda olacak. İnşallah Sivas AK Parti'ye bugüne kadar sahip çıktığı gibi bundan sonrada hep sahip çıkacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

"BEDELLİ ASKERLİKTEN 22 BİN 571 KİŞİ YARARLANDI"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Türkiye'nin yükselen bir yıldız olduğunu söyledi. Türkiye'nin yön verilen değil, yön veren bir ülke olduğunu söyleyen Yılmaz, Bedelli Askerlik Yasası'ndan 22 bin 571 kişinin yararlandığını söyledi. Bakan Yılmaz, "Türkiye yeni bir yüzyıla girerken AK Parti iktidara geldi. Türkiye şimdi yükselen bir yıldızdır. Yön verilen bir Türkiye değil yön veren bir Türkiye. Çağını aşan bir lider ile Türkiye'yi 21. yüzyıla taşıyoruz. Seçimlerde vaat ettiğimiz şeylerin hepsini yerine getireceğiz. Önceliğimizi emeklilere verdik. Emeklilerimizin arasındaki farkı gidermek için bir yasa çıkardık. Yılların bir sorunu olarak görülen 2-B diye adlandırılan bir yasayı meclisten geçirdik. Ülkemiz bir fay hattı üzerinde. Depreme dayanıklı olmayan yapıları 2-B ile gidereceğiz. Eğitimde 12 yıl zorunlu eğitimi getirdik. İnsanlarımızı kendi yeteneklerine göre yetiştireceğiz. 30 yaşından gün almış olanlar için bedelli askerlik çıkardık. 22 bin 571 kişi bu haktan yararlandı. 100 bine yakın vatandaşımızın bu yasadan faydalanacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın daha çok hizmete ihtiyacı var. Türkiye'nin bugünü dününden daha iyidir. Ülkemizin zenginleşmesi için daha çok çalışacağız. 2023 yılının Türkiye'sini yönetenlerde inşallah AK Parti içerisinden çıkacaktır. Bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"SİVAS'A HİZMET ETMEK ONURDUR"

Kongrede konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Sivas'a hizmet etmenin onur olduğunu söyledi. Sivas'ın sıradan bir şehir olmadığının altını çizen Davutoğlu, "Biz Sivas'ın yiğit insanları ile gurur duyuyoruz. Başbakanımız ile Katar'da birlikteydik. O İstanbul'a gitti. Bende Sivas'a geldim. Size gönül dolu selamlarını iletti. Biz gençlikle gurur duyuyoruz ve geleceği gençliğime gururla emanet edeceğiz. Sivas'a hizmet etmek için büyük onurdur. İsmet Yılmaz gibi bir bakana sahip olmakta büyük şanstır.

Ne Sivas sıradan bir şehirdir. Nede AK Parti sıradan bir partidir. Sivas bu topraklardaki mevcudiyetimizin bel kemiğidir. AK Parti'de büyük bir millet hareketidir. Sivas Konya'nın sırtını verdiği şehirdir. Biz Sivas'a minnet borçluyuz. Evliyalar şehri, aşıklar şehri Sivas bizden ne bekliyor bunun hesabını yapalım. AK Parti gönül fethinin 21. Yüzyıldaki temsilcisidir. AK Parti 21. Yüzyılda bir ahlak hareketidir. AK Parti 21. Yüzyılda bilgelikle siyasetin birleştiği partidir. Alemlere rahmet olanın izinde yürüyeceğiz. AK Parti bu büyük muhabbetin temsilcisidir. AK Parti hem Sivas'ı hem Türkiye'yi hem de atalarımızın adım attığı yerleri imar edecek olan kutlu bir yürüyüş adımıdır. AK Parti hareketi neme lazımcılığa son veren bir harekettir. Milli iradeyi 28 Şubat'ın o karanlık günlerinde en güzel şekilde savunan Muhsin Yazıcıoğlu'nu minnetle anıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

2001 yılında Türkiye'nin bütün kaynaklarının tükendiğini kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımızın önderliğinde oluşan kadro Sivas Kongresi'ndeki ruhu canlandırdı. Her iki vatandaştan birinin oyunu almış bir kadroyuz biz. Biz bununla yetinmeyeceğiz. Biliyoruz ki 75 milyon vatandaşımız 2001 yılı ile 2012 yılın karşılaştırdığında İstiklal harbindeki gibi Türkiye'nin canlandığını görecektir. 2001 yılında IMF'ye yüksek borcu olan, dünyanın hiçbir ülkesinin düşüncesini almadığı bir ülke vardı. Ama şimdi bütün şartlar değişti. 2001 yılından önce kapalı kapılar arkasında millet adına kararlar alınılıyordu. Ama şimdi Başbakanımız millete söz verdi. Eğer bu milletin önündeki engeller kalkarsa, eğer bu millete gönül veren öncüler bu milletle beraber yürümeye karar verirse, bu milletin yeniden bir cihan devleti kurmasına kimse engel olamaz. Onun için milletin önüne engel koyanlara hesabını soruyoruz. Hesabımız şahsi değildir, millet adına hesap soruyoruz. 2001 de çok küçük fiyatlar için borç isteyen bir Türkiye vardı. Kişi başına düşen gelir 2 bin 500 dolar civarındaydı 11 yıl geçti. Şimdi kimseye muhtaç olamayan bir Türkiye var. Toplam milli gelirimiz 1 trilyonu aştı. Bu milletin kendi insanımızı bitmez bilmeyen enerjisini keşfettik. Dünyada büyük bir ekonomik kriz kuşağı varken, Türkiye'miz geleceğe umutla bakıyorsa, bunda AK Parti'nin milletle bütünleşmesinin etkisi vardır. İnşallah Sivas sadece Türkiye'de değil, dünyada da bilinen bir şehir olacak.

Reklam
Reklam

Yepyeni bir savunma sanayi hamlesi yapıyoruz. Artık helikopter ile kendi ürettim'fd var. Türkiye'nin bugünü dününden daha iyidir. Ülkemğimiz tanklarla bu millet kendi savunmasını kendi yapacaklar. Bu büyük hamleyi birlikte gerçekleştireceğiz. Dış politikamızın en önemli dayanağı milletten aldığımız güçtür. Bir yılda 22 büyük elçilik açtık. Biz milletin gücüne inanıyoruz. Dış politikada, vatandaşlarımızın ve pasaportlarımızın itibarını güçlendirmek istedik. Her yerden vizeleri kaldıracağız. Yakın zamanda 60'a yakın ülke ile vize anlaşması yaptık. Hiçbir zaman aciz olmayacağız. Libya'yı terk etmediğimiz gibi Suriye'yi de terk etmeyeceğiz. Suriye'de mutluluğun gelmesi için özgürlüğün gelmesi için hep çalıştık. Hep çalışacağız. Kavgamızı ideallerimizi aslanlar gibi yaptık. Böyle yapmaya devam edeceğiz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: