Ak Parti Siyaset Akademisi Devam Ediyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Siyasetçi adaletli, güvenilir olmalı, tevazuyu elden bırakmamalı, ilkeli, kararlı olmalıdır"...

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Siyasetçi adaletli, güvenilir olmalı, tevazuyu elden bırakmamalı, ilkeli, kararlı olmalıdır" dedi.

Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi’nin konuğu Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir oldu. 2004 yılından beri 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip bir ilçe olan Fatih’te belediye başkanlığı görevini yürüten Mustafa Demir, siyasette edindiği bilgi ve tecrübelerini Düzcelilerle paylaştı.

Başkan Demir, ders öncesinde siyaset akademisi ile ilgili “AK Parti'de siyaset akademisi sadece yerel seçimler amacı ile yapılmıyor. Ben hemen hemen Türkiye’nin her tarafına gittim siyaset akademisi münasebetiyle. Ama yerel seçimlerde bu biraz daha hareketleniyor” dedi.

Reklam
Reklam

Yerel yönetimlerin oldukça önemli olduğunu anlatan Mustafa Demir, şöyle konuştu: “Demokrasinin halkla bütünleştiği alan olarak düşünürüz. Çünkü belediyeler insanların görerek, dokunarak seçtikleri seçtikten sonra sürekli hesap sorabildikleri, ulaşabildikleri, taleplerini ulaştırabildikleri, eleştirebildikleri bir alan onun için önemsiyorum ben. Demokrasi açısından, hizmetin sağlıklı bir şekilde insanın ayaklarına ulaşması açısından, her an sorgulamaya açık olmasından dolayı da önemsiyorum.”

Açıklamalarının ardından Başkan Demir, derse geçti. İlçenin tarihi hakkında bilgi veren Demir, tarihi yarımada Fatih’in medeniyetlerin birbirleriyle yarıştığı bir yer olduğuna işaret ederek Fatih’in medeniyetlerin harmanlandığı yer olduğunu söyledi.

Siyasetle ilgili bilgi aktaran Mustafa Demir, şöyle konuştu: “Siyaset toplumun bütünlüğünü birliğini sağlamaktır. Halkın ortak menfaati için yola çıkmaktır. Kendini aşabilmektir siyaset. Hedefimiz insandır. Toplumun oluşmuş fikirlerinin hayata geçirilmesidir. AK Parti’nin içeride ve dışarıdaki kabul edilmiş başarısının sırrı da bu duruşundandır.”

Reklam
Reklam

Başkan Mustafa Demir, siyasetin üç temel ayağının insan, demokrasi ve devlet olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim siyaset anlayışımızın temelinde insan vardır. İnsanı farklılıklarıyla kabul eden demokrasi anlayışı ve toplumun ortak ihtiyaçlarının karşılandığı, uzlaşmalarda hak ve hukuk lazım bunu da devlet sağlar. Yani önce insan sonra demokrasi sonra devlet. AK Parti’den önce ise bu böyle değildi. İlk olarak devlet gelirdi. Devlet isterse demokrasi işlerdi. İnsan ise var olan bir topluluktu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan her konuşmasında da ‘Biz sizin hizmetkarınız’ der. Bu da insana olan önemi göstermektedir. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin bunu gerçekleştirdik ve başardık.”

Demir, siyasetçinin tarifini ise şöyle yaptı; “Siyasetçi adaletli, güvenilir olmalı, tevazuluğu elden bırakmamalı, ilkeli, zamanı iyi yönetmeli, kararlı ve vizyon sahibi olmalıdır."

Başkan Mustafa Demir, siyaset dersinin ardından Fatih Belediyesi’nde uygulanan kent bilgi sistemiyle ilgili bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz