AK Parti Siyaset Akademisi’nde Ilk Dersi Nükhet Hotar Verdi

Türk siyasi hayatına ‘siyaset akademisi’ni sokan AK Parti’de eğitim sürüyor. AK Parti Genel Merkez AR-GE...

Türk siyasi hayatına ‘siyaset akademisi’ni sokan AK Parti’de eğitim sürüyor. AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen siyaset akademisi ders programları başlangıcında ilk dersi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar verdi. Atatürk Stadyumu Hakem Seminer Salonu’nda “Yerel Yönetimler – 3” başlığıyla düzenlenen eğitimde konuşan Hotar, Türkiye’nin özlediği, beklediği siyaset anlayışına 2001 sonrası AK Parti’yle kavuştuğunu söyledi.

Toplantıya, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partinin gençlik kolları başkan ve üyeleri katıldı. Siyaset Akademisi’nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Partililerin davranışlarının temelini, Başbakan Erdoğan’ın da sık sık söylediği “yaradılanı severiz, Yaradan’dan ötürü” cümlesinin oluşturduğunu belirterek, “Biz millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu anlayış, 2011 yılına kadar Türk vatandaşlarının çok özlediği, çok görmek istediği ve aslında olması gereken bir anlayıştı. Çünkü bu anlayış hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, herhangi bir fiziksel, mesleki yada eğitimsel özelliğine göre farklı muameleye tabi tutmadan, herkesi eşit olarak gören, dertleriyle dertlenen bir anlayıştı.” dedi.

Reklam
Reklam

“HEDEFİMİZ MUASIR MEDENİYETLERİN ÜZERİNE ÇIKMAK”

Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine ulaşmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Hotar, “Biz, Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaşmak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin daha da ilerisine taşımanın gayreti içindeyiz. AK Parti tüm çalışmalarında halkın beklentilerini ön planda tutarak ve halkıyla beraber siyaset yaparak gerçekleştirmektedir. AK Parti, çoğulcu, geniş katılımlı demokrasi tanımını topluma kazandırmış, halkıyla birlikte hareket ettiğinden dolayı halk nezdinde karşılığını seçimlerde almıştır.” diye konuştu.

“VESAYETÇİ ANLAYIŞLAR TARİHE KARIŞTI”

Vesayetçi rejimlerin, halkın isteklerine kulak tıkayan anlayışların, halkın içinde olmayan onun derdiyle dertlenmeyen siyasetçi tipinin AK Parti misyonuyla tarihe karıştığını vurgulayan Hotar, “AK Parti’nin kararlı mücadelesi, hem fiili darbelere hem e-muhtıralara direnerek bugüne kadar getirdiği bu anlayış ülkemizin olması gerektiği gibi modern demokratik katılımlı yönetim şeklinin en güzel örneğini oluşturmuştur” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: