Ak Parti Tavşanlı Eski İlçe Başkanı Avukat Mehmet Karaduman:

AK Parti Tavşanlı Eski İlçe Başkanı Avukat Mehmet Karaduman, Gezi Parkı olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada,...

AK Parti Tavşanlı Eski İlçe Başkanı Avukat Mehmet Karaduman, Gezi Parkı olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, milletin Adnan Menderes’in vicdan azabını taşıdığını söyleyerek, “Milletimiz bu kez Başbakanını karanlık güçlere yedirmeyecek” dedi.

“GENÇLER SAĞLIKLI DÜŞÜNMELİ”

AK parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Karaduman yaptığı açıklamada, gençlere Gezi Parkı eylemlerinde iç ve dış karanlık mihrakların oyununa gelerek sokağa çıkıp bozgunculuk yapmamaları konusunda uyardı. Karaduman, “Gençlerin demokratik yollarla sıkıntılarını anlatması hatta bu yöndeki protestoların içerisine girmesi her demokratik ülkede olduğu gibi ülkemizde de iktidar kanadının onayladığı bir durumdur. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da, bu yönden açıklamalar yaparak gençlerimizi ülke düzeninin bozulması, demokrasinin işlevliğini yitirmesi konusunda dış güçlerin bir takım oyunların içerisine girdiğini açıklamıştır. Gençliğimizden bu uyarıları dikkate alarak sağlıklı düşünmelerini rica ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

OLAYLARDAN 3 GÜN ÖNCE BORSADA HAREKETLİLİK YAŞANDI

Kişisel olarak kendisinin bu oyunun içerisinde dikkatini çeken en önemli unsurun Gezi Parkı eylemlerinin başlamadan 3 gün önce borsada yaşanan hareketlilik ve dövizdeki yükselişin olduğunu dile getiren Karaduman, “Bu durum gösteriyor ki, bazıları daha eylemciler ortaya çıkmadan bir takım hesapların içerisine girmiş. Elbette bu konuda ülkemizin istihbarat güçleri çalışma yapmaktadır. Halkımızın da o süreci iyi analiz ederek bazı güçlerin hangi tarafta olduğunu görmelidir” diye konuştu.

“MİLLETİN VİCDANI SIZLIYOR”

Türkiye’nin siyasi geçmişinde ders çıkarılacak çok sayıda olay yaşandığını anlatan Karaduman, Adnan Menderes ve Turgut Özal örneği vererek, toplumun sağlıklı düşünen kesiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında çok önemli bir öngörüsü ve temennisinin olduğunu ifade etti. Karaduman açıklamasında, “Bu toplum 1960’larda Adnan Menderes’in cuntacılar tarafından daracığına götürüldüğüne şahitlik etti. O günlerde yaşananlar ve Başbakan’ın idam edilmesi milletin vicdanını hala sızlatmaktadır. Diğer taraftan yine toplumun her kesimi kucaklamış bir siyasetçi olan Turgut Özal’ın zehirlendiği yapılan araştırmalarda ortaya konulmuştur. Yani bugünün dış güçleri, o günlerde de bu devlet yöneticilerini yok etme konusunda çalışmıştır. Ancak bu kez sağduyulu milletimiz, sağcısıyla, solcusuyla Recep Tayyip Erdoğan gidecekse sandıkta gidecek. Onu bu şekilde yedirtmeyeceğiz diyor. Gezi Parkı eylemlerindeki en umut verici düşünce tarzı da budur” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“ÜLKE NEREDEN NEREYE GELDİ”

AK Parti iktidarı döneminde ülke genelinde yaşanan kalkınmayı Tavşanlı’dan örnekler vererek anlatan Karaduman, “İlçemize baktığımızda ülkemizdeki gelişmeyi net bir şekilde görmek mümkün. Bundan 10 yıl önce sıkışık, dar bir binada sağlık hizmeti vermeye çalışılırken, bugün tam donanımlı modern bir hastaneye kavuştuk. Şu anda yanına da yine aynı şekilde standartların üstünde bir ek bina yapılıyor. Bundan 10 yıl öncesine döndüğümüzde Kütahya il merkezine gidecek yolumuz yoktu. Bugün çift şeritli yollarda Kütahya bağlantısıyla birlikte Balıkesir yolumuz tamamlandı. 3. yol yapımı inşaatına başlandı. Bu iki örnekleme bile kalkınmışlık seviyemizi ortaya koymaktadır” dedi.

CHP VE MHP KANADININ TUTUMU

AK Parti Tavşanlı Eski İlçe Başkanı ve Avukat Mehmet Karaduman, Gezi Parkı olaylarında muhalefetin tutumunu da değerlendirerek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devlet Bahçeli’nin ülkücü gençlik o meydanda olmayacak açıklamasına atıfta bulunarak, “Bundan dolayı MHP’liler meydanlara inmedi. Hatta Başbakan’ın bu olayların arkasında derin güçler var açıklamasına, uygun mesajlar da verildi. Tabiî ki muhalefet de bir takım söylemlerin içerisinde olacak. Onları da saygıyla karşılıyorum. Kendilerine göre eleştirileri olacak. Bu gösteriyi tamamen CHP’liler de yapmış olabilir. Yerine göre AK Partililer olarak biz de belirli konularda demokratik tepkimizi ortaya koymuş olabiliriz. Ama bugüne kadar geleneklerimizde bu ülkenin Başbakanının uyarılması için dış güçlerden yardım istenmesi sadece Kılıçdaroğlu’nun CHP’si döneminde görülmüştür. Ben bu olayı, tüm CHP’lilerin, hele hele ulusalcı olduklarını söyleyen kesimin nasıl karşılayacağını merak ediyorum. Nasıl bir ulusalcılıktır bu? Bunu kesinlikle ülkemizdeki ana muhalefete yakıştıramıyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz