AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (3) - "Hiç şüphesiz bizim eksiklerimiz olabilir ama bugün önümüzde duran manzara tam bir ekonomik sabotaj halidir" - "Hiç kimsenin bu kutlu çatıya zarar verme yani kendi çıkarlarını davaya hizmetin önüne koyma hakkı yoktur. Böyle bir durumda bizim tercihimiz her zaman ihtiraslı bireylerin zaaflarından değil, kadim olan davanın selametinden yana olur, yana olacaktır"

TBMM (AA) - Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç şüphesiz bizim eksiklerimiz olabilir ama bugün önümüzde duran manzara tam bir ekonomik sabotaj halidir." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde gördükleri eksikliklerin, aksaklıkların ve yanlışlıkların bir daha tekerrür etmemesi için gereken hukuki düzenlemeleri süratle gerçekleştireceklerini belirtti.

Bu konuda önce parti teşkilatına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir defa sandıklar noktasında çok çok kararlı ve bu işi en ideal şekilde kontrol etmemiz gerektiği tekraren burada hatırlatmak istiyorum. İşi asla hafife almamak gerekiyor. Burada buna benzer bazı yanlışların olduğu da ortada. Şimdi arkadaşlarımız süratle çalışmaya başladılar, konuyu en kısa zamanda Meclis gündemine de getirecekler." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ekonominin güvenliğini en az sınırların güvenliği, nesillerin geleceği kadar önemli gördüklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Son dönemde ekonomide yaşanan dalgalanmaların sebebini doğru okumazsak, yanlış sonuçlara varmamız kaçınılmaz olur. Ülkemizi küresel bir senaryo doğrultusunda yeniden dizayn etmek isteyen bir projeyle karşı karşıya olduğumuz artık su götürmez bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Bu dayatmaya karşı biz milletimizle birlikte istiklalimize ve istikbalimize sahip çıktıkça ülkemize yönelik saldırılar, özellikle de ekonomimize yönelik sabotajlar artıyor. Ekonomide 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu geceye kadar gayet iyi giden göstergelerin birden bire allak bullak olmasını, tek başına ülkemizin kendi dinamikleriyle açıklamak mümkün değildir. Hiç şüphesiz bizim eksiklerimiz olabilir ama bugün önümüzde duran manzara tam bir ekonomik sabotaj halidir.

Peki ne yapacağız? Bir dönem şehirlerimizi kana ve ateşe bulayan teröristlere ne yaptıysak bundan sonra da onu yapacağız. Sınırlarımıza dayanan teröristlere ne yaptıysak onu yapacağız, ülkemizi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmak isteyen kumpaslara karşı ne yaptıysak onu yapacağız. İktidara geldiğimiz 2002 yılında, her bakımdan hırpalanmış, yıpranmış, zayıflatılmış Türkiye'nin güçlenmesi için ne yaptıysak onu yapacağız. Yani önce bir olacağız, iri olacağı, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu başardıktan sonra çok çalışacağız."

Reklam
Reklam

- "Çok çalışacağız"

Meclisin çok çalışacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Meclis reformların yasal alt yapısını hazırlayacak. Cumhurbaşkanlığı olarak biz çok çalışacağız, her konuda sorunları çözerek ülkemizi adım adım hedeflerine yaklaştıracağız. İş adamlarımız çok çalışacak. Yeni yatırımlarla, kapasitelerini daha etkin kullanarak üretimlerini, ihracatlarını, istihdamlarını artırarak ülkemizi büyütecekler. İşçilerimiz çok çalışacak, en iyi, en verimli, en mükemmel üretimi yapmak ter dökecekler.

Esnafımız, zanaatkarımız çok çalışacak, her sabah besmeleyle açtığı ekmek teknesinin bereketli olması için gayret gösterecek. Bürokratımız, memurumuz çok çalışacak. Devletin işlerini en düzgün şekilde yürütmenin, millete en faydalı hizmeti vermenin çabası içinde olacak. Çiftçimiz, hayvancımız, tüccarımız çok çalışacak. En yüksek mahsulü elde etmenin, tüketiciye en uygun fiyatla ürün ulaştırmanın mücadelesini verecek. Akademisyenlerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz çok çalışacak. Ülkemizi yetişmiş insan gücünün gelişmesine katkıda bulunacak."

Reklam
Reklam

82 milyon vatandaşın hep birlikte çok çalışarak, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağını ifade eden Erdoğan, "Hep beraber sağlam durursak, hiçbir saldırı ekonomimizde arzu edilen tahribata yol açamaz. Üstesinden geldiğimiz her saldırının ardından ekonomimizin daha da güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini biliyoruz. Bunun için bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de ülkemize ve özellikle ekonomimize millet olarak hep birlikte sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Felaket tellalları istedikleri kadar tamtamlarını çalsınlar, tüm göstergeler ekonomide iyiye, olumluya doğru ümit verici bir kıpırdanmanın yaşandığını ortaya koyuyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu çabalar sonuçsuz kalmaya mahkumdur"

Üretimin kıpırdadığını, ihracatın artmayı sürdürdüğünü ve istihdamın yükselişe geçtiğini vurgulayan Erdoğan, "Turizmde hamdolsun rekorlar kırıyoruz. Yatırımcılar arayış içinde. Kur-faiz-enflasyon şer üçgenine, ülkemizi hapsedip ekonomik olarak çökertme gayretlerinden elbette vazgeçilmeyecektir. Siyasi ve ekonomik yaptırım tehditleriyle bizi taciz etmekten geri durmayacaklardır. Ama biz yönümüzü geleceğe çevirip ve elimizdeki imkanları aktif olarak üretime, yatırıma ve istihdama yönelik kullanırsak bu çabalar sonuçsuz kalmaya mahkumdur." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Çözümü dışarıda değil kendi içimizde, kendi yüreğimizde, kendi ellerimizde arayacağız. Milletimiz, bugüne kadar bizi hiç bir zaman mücadelemizde hiç yalnız bırakmadı, hiç yanıltmadı." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Biz, Türkiye'nin büyüklüğüne, Türk milletinin gücüne inanıyoruz, bu inançla inşallah bu dalganın da üstesinde hep birlikte geleceğiz." dedi.

- "AK Parti hareketi, insan kazanma hareketidir"

AK Parti olarak, Genel Merkez, Meclis Grubu, teşkilatlar ve belediyelerle milletin en büyük umudu olduklarını akıllarından çıkarmayacaklarına işaret eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece bize oy verenlerin değil, tercihlerini şu veya bu sebepten dolayı başka partilerden, başka adaylardan yana kullananların da umutları AK Parti'dir. Çünkü bu vatandaşlarımız da ülkemizin ve milletimizin sorunlarını çözecek formüllerin de iradenin de gücün de sadece partimizde bulunduğunu biliyor. Bize düşen, milletimizin gönlündeki bu sevgiyle aramıza giren engelleri kaldırmaktır. Bunun için hep gönüllere girmekten, mütevazı olmaktan, kibirden uzak durmaktan, samimiyetle çalışmaktan, kul hakkından, yetim hakkından, emaneti ehline vermekten söz ediyoruz.

Reklam
Reklam

Söylediğimiz her şeye samimiyetle inanıyor, onun için de ısrarla tekrar ediyoruz. Buna rağmen hala millete tepeden bakan, kibirinden yanına yaklaşılamayan, milletiyle arasına duvar ören varsa başını iki elinin arasına alsın ve derin bir muhasebe yapsın. Eğer bu arkadaşlarımız kendi muhasebelerini kendileri yapmazlarsa biz onlar için gereğini yapmak zorunda kalacağız. Bu davaya, bu partiye, bu mücadeleye en küçük bir katkı veren herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. AK Parti hareketi, her şeyden önce insan kazanma hareketidir. Bu sayede 10,5 milyon üye ile Türkiye'nin en geniş tabanlı partisi haline geldi."

- "Tercihimiz davanın selametinden yana olur"

Ahde vefanın, siyaset geleneklerinin en başta gelen ilkelerinden biri olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti öyle büyük bir çatırdır ki bunun altında herkese düşen bir görev, herkese yapacak bir iş vardır. Ama aynı zamanda hiç kimsenin bu kutlu çatıya zarar verme, yani kendi çıkarlarını davaya hizmetin önüne koyma hakkı da yoktur. Böyle bir durumda, bizim tercihimiz her zaman ihtiraslı bireylerin zaaflarından değil kadim olan davanın selametinden yana olur, yana olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

"Önümüzdeki dönemdeki tüm arkadaşlarımın hallerini, haraketlerini, çalışmalarını, duruşlarını, sözlerini bu çerçevede gözden geçirip kendini derleyip, toplamasını istiyorum." diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Milletimizin umudunu boşa çıkaracak, AK Parti'nin ülkemize yapacağı nice hizmetin önünü kesecek bir vebalin altına hiçbir arkadaşımızın bilerek girmeyeceğine inanıyorum. Ramazan ayını, manevi iklimine uygun şekilde değerlendirip bayramı idrak ettikten sonra ilk fırsatta seçimlerde bize en yüksek desteği veren il ve ilçelerimize teşekkür ziyaretlerine başlayacağım. Bu ziyaretlerde milletimizle mümkün olduğu ölçüde yüz yüze görüşeceğiz. Böylece gerek ülke meseleleriyle gerekse teşkilatlarımızla ve milletvekillerimizle ilgili değerlendirmeleri vatandaşlarımızdan bizzat dinleme imkanı bulacağız. Her zaman en büyük hakem olarak gördüğümüz milletimizin kararı önümüzdeki dönemde de yolumuzu aydınlatacaktır."

Bugün Şırnak'ta bir askerin şehit olduğunu anımsatan Erdoğan, "Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailemize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Terörle mücadelemiz aynı karalılıkla sonuna kadar devam edecektir. Şu anda bu mücadeleyi sürdüren, tüm bu mücadelenin içinde olan kardeşlerime Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum, Rabbim yar ve yardımcıları olsun." diye konuştu.

Reklam
Reklam

(Bitti)