AK Parti Tekirdağ İl Kongresi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye'de hukukun dışına çıkmış kim varsa onların yakasından tutup adalete teslim edecek sistemi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye'de hukukun dışına çıkmış kim varsa onların yakasından tutup adalete teslim edecek sistemi geliştirdik" dedi.

Bakan Eker, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kırklareli İl Kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarıyla Türkiye'nin her alanda büyük gelişme gösterdiğini belirtti.

AK Parti'nin milletten aldığı destek, güç ve dua ile demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını ifade eden Bakan Eker,"Milletimizden aldığımız sevgiyle, bize verdiği güçle aldığımız emanete bugüne kadar sahip çıktık. Demokrasiye sahip çıktık. Türkiye'de hukukun dışına çıkmış kim varsa bu ülkede onların yakasından tutup adalete teslim edecek sistemi geliştirdik. Anayasanın 26, 27 maddesini değiştirdik. Onun sağladığı imkanla bugün Türkiye demokratikleşme ve sivilleşme konusunda çok önemli mesafe aldı. Bugün artık Türkiye'de insanlar (Eğer ben hukuk dışına çıkarsam, yanlış işler yaparsam, milli iradenin üzerine çıkarsam, biri gelir bende hesap sorar) anlayışına yavaş yavaş varıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Partinin kurulduğu tarihinde, Türkiye'nin krizden krize sürüklenen bir ülke konumunda olduğunu anlatan Bakan Eker, şunları söyledi:

"Partimizin kurulduğu tarihte Türkiye krizden krize sürüklenen, sahip olduğu para, dünyanın en itibarsız paralarından biri haline getirilmiş, ekonomisi çok kötü durumda, insanların, esnafın, tüccarın iflas ettiği bir yapı vardı. İstanbul'un tarihindeki en başarılı belediye başkanı halktan büyük bir destek alacak diye şiir okumaktan dolayı hapse atılıyor ve Pınarhisar cezaevine konuluyordu.

Türkiye'de milletin kendi kaderine ve iradesine sahip çıktığı, kendi kadro ve kendi evlatlarının oluşturduğu düşünceyle bir parti kuruldu. Ve bu parti kendini millete adadı. Şimdi her 2 seçmenden 1'inin oyunu almış çok büyük kitleye dönüştü. Türkiye şimdi her alandaki sorunlarını bir bir çözüyor. Bugün parası itibar kazanmış, ülkesi, devleti artık dünyanın saygın bir devleti, Başbakanı, Cumhurbaşkanı, yöneticisi artık sözüne itibar edilen, sözüne önem verilen bir duruma gelmiştir. Bu AK Parti'nin zihniyetiyle, misyonuyla oluşmuş bir durumdur."

Reklam
Reklam

-Kırklareli'deki tarım ve hayvancılık-

AK parti hükümetiyle Kırklareli'de tarım ve hayvancılık alanında büyük gelişmeler sağlandığını ifade eden Bakan Eker, "Bizden önce Kırklareli'de 6 bin 500 ton mısır üretiliyordu, şu anda 55 bin ton mısır üretiliyor. Kaç kat artmış, 9 kat artmış. Değerli kardeşlerim Kırklareli'de bizim başlattığımız faizsiz kredi desteğiyle 66 bin olan büyükbaş hayvan sayısı 142 bine çıktı. Yine 157 bin küçükbaş hayvan sayısı da 253 bine çıktı. Bu sadece Kırklareli'deki hayvancılıktaki gelişme. Şimdi şu rakamı aklınızda tutmanızı istiyorum. 169 bin ton süt üretiliyordu Kırklareli'de, şu anda 617 bin tona çıktı. Kırklareli inşallah Türkiye'nin Hollanda'sı olacak" diye konuştu.

-"Türkiye'de çetelerin yolları kesildi, halkın, milletin yolu açıldı"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da AK Parti döneminde Türkiye'nin huzur ülkesi, bir refah ülkesi olma yolunda çok önemli adımlar attığını belirtti.

Türkiye'de artık demokrasi ve özgürlüklerin geliştiğini ifade eden Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Türkiye bir huzur ülkesi, bir refah ülkesi olma yolunda. AK Parti döneminde çok önemli adımlar attı. Bu adımları atmaya devam ediyoruz. Hep beraber demokrasimizi, özgürlükleri geliştiriyor, birlikte kardeşlik duygularımızı pekiştiriyoruz. Birlikte zenginleşiyoruz. Allah'a şükürler olsun... Avrupa'lılar, dünyanın bir çok ülkesi komşularımız ekonomik krizlerle boğuşurken Türkiye geçtiğimiz yıl yüzde 9 civarında bir büyüme gösterdi. Bu herkesin hayatına etki ediyor. Evimize daha çok aş giriyor, daha çok iş bulan kardeşimiz var. Eğitimden sağlığa, yollarımıza ve köylerimize varıncaya kadar her geçen hizmetlerimizi arttırıyoruz.

Bütün bunları milletimizin desteğine borçluyuz. Şükürler olsun bu memlekette demokrasi var, şükürler olsun AK Parti ile Türkiye'de çetelerin yolları kesildi, halkın, milletin yolu açıldı. Şükürler olsun ki bu ülkenin başında, hepimizin göğsünü kabartan, yüzümüze ağartan bir dünya lideri var. Bu Türkiye'nin büyük bir enerjiyle yoluna devam etmesini kolaylaştırıyor."

Kırklareli'de demokrasiye ve demokratlara ilginin her zaman fazla olduğunu anlatan Akdağ, Kırklareli halkının zamanında rahmetli Menderes'e de sahip çıktığını belirtti.

Reklam
Reklam

"Menderes arkadaşlarıyla beraber (yeter söz milletindir) dediğinde Kırklareli halkı onun arkasında durmuştur diyen bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir zamanlar rahmetli Menderes arkadaşlarıyla beraber (yeter söz milletindir) dediğinde Kırklareli onun arkasında durmuştur. O güzel insanı onun arkadaşlarını haksız yere şehit ettiler, dar ağaçlarına gönderdiler. Bir gün geldi devran döndü. 2002 yılında bu milletin AK Partisinin ak lideri geldi bir kere daha büyük Türk milleti yeter söz milletindir, kararda milletindir dedi. O günden beri hep birlikte hizmetteyiz. O günden beri Türkiye ihya oldu. O günden beri çocuklarımız daha iyi eğitim almaya başladı. O günden beri özgürlüklerimize sahip çıkılıyor. O günden beri yollarımızda daha güzel seyahat edebiliyoruz. O günden bu ülkede zengin fakir ayrımı yapılmaksızın herkes sağlık hizmetini eşit bir şekilde alıyor."

Bakan Akdağ, 3 yıl içerisinde Kırklareli, Babaeski, Lüleburgaz, Pınarhisar ve Vize ilçesine mükemmel birer hastane yapacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

İstanbul'da İkitelli'de tüm Trakya'ya da hizmet verecek şekilde 2700 yataklı 8 hastane yapacaklarını anlatan Bakan Akdağ, "İstanbul'un Batı tarafına Trakya'mıza hizmet etmek üzere İkitelli'de Bahçeşehir'de Olimpiyat Stadı'nın yanında 8 hastaneden oluşan 2700 yataklı büyük Trakya kampüsü, şehir hastanesi Trakyalı vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Başbakanımızın talimatı ile projesi tamamlandı. İhale aşamasına geldi, teklifleri topluyoruz. İnşallah bu sene içinde bu ihaleyi de bitireceğiz" diye konuştu.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan da yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarıyla siyaset ve ekonomiye istikrar geldiğini belirterek, "AK Parti iktidarı demek güven, ileri demokrasi ve milletin kendisi demektir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz