AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ata:

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, Tepebaşı Belediyesi bilançosunun vergi cezaları bölümünde 645 bin lira açık olduğunu saptadıklarını söyledi.

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, Tepebaşı Belediyesi bilançosunun vergi cezaları bölümünde 645 bin lira açık olduğunu saptadıklarını söyledi.

Ata, AK Parti İl Başkanlığı'nda Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında, bir belediyenin borçlu olmasının doğal olduğunu kaydetti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın sürekli borçlardan yakındığını, hizmet etmek yerine borçları ön plana çıkardığını ifade eden Ata, şöyle konuştu:

"Sürekli borçları ödediğini, borçları azalttığını, borçları bittiğini gündeme getirdi. En son açıkladığımız rakamlarda da 46 milyon borçla aldığını, en son da 'ödedim ödedim yaptım' dedikten sonra 2011 sonu itibariyle 40 milyon lira borcun hala durduğunu size açıklamıştık. Başkan yine basın toplantısında borcun düştüğünü, gerekirse belediye binasında gösterebileceğini söylemiş. Biz bu iddiaları artık dinlemekten bıktık. Zira belediyenin faaliyet raporu ve resmi rakamları var. Bu rakamları biz düzenlemiyoruz o rapora baktığımızda belediyenin 2011 yılı sonu itibariyle borcu 39 milyon 617 bin lira. Biz yuvarlak hesap '40 milyon lira' dedik. Bu borç hala duruyor fakat Sayın Başkan bu borcu düşürdüğünü, elinde bir belge olmadığı için de 'gelin ben size göstereyim, belediye binasında da bu var' diyor. Faaliyet raporunda bu borç Ahmet Ataç imzasıyla gözüküyor."

Reklam
Reklam

Ata, belediye binasının 20 metre ilerisindeki Özdilek Alışveriş Merkezi'ne giden yolun yanlış açıldığını savunarak, "Bir yol açılmış yarısı birtakım tabelalarla kapatılmış ve yolun yarısı kullanılmıyor. Belediye kendi binasının yanında burnun dibinde olan yerde hata yaptığını ve bu yolun yanlış yaptığını daha sonraki açıklamalarında söyledi. Biz de şunu merak ediyoruz, 20 metre yakınında bu hatayı yapan, 300 bin kişiye nasıl hizmet götürecek" dedi.

-"645 bin lira açık çıkıyor"-

Ata, faaliyet raporunun bilanço kısmının vergi cezaları bölümünde 645 bin lira açık olduğunu saptadıklarını belirtti.

"Başkan gibi 'gelin binada gösteriyim' demiyorum, faaliyet raporundan gösteriyorum" diyen Ata, şöyle devam etti:

"Raporları inceledik. Vergi cezaları bölümüne bakıldığında, 2 milyon 249 bin lira vergi cezasından bahsediliyor fakat bunun alt rakamlarına indiğimizde 925 bin lira vergi gecikme zammı ile diğer vergi cezaları 679 bin lirayı topluyoruz, 645 bin lira açık çıkıyor. Bu '645 milyar' demek. Bu rakamları nasıl hesaplıyorlar, bu bilançoları nasıl yapıyorlar, bu belediyeyi nasıl yönetiyorlar, bu halka nasıl hizmet verecekler, anlamış değilim. Sayın Başkanın '1999 yılında Tepebaşı Belediyesi bir kasabaydı' diye bir beyanatı var. Ben bunu doğma büyüme Tepebaşılı olarak kabul etmiyorum. Tepebaşı Belediyesi'nin bulunduğu sınırlar hibir zaman kasaba olmadı, ben bunu bir Tepebaşılı olarak, Tepebaşı halkına ve Tepebaşı'nda yaşayan insanlara hakaret addediyorum. Başkan ya kasaba görmedi ya da kasabadan haberi yok."

Reklam
Reklam

-"Binanın aylık 50 bin lira masrafı oluyormuş..."-

Ata, Başkan Ataç'ın belediye binasının masraflarıyla ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin ise şunları söyledi:

"Şu anda 15-20 trilyonluk değerinde bir bina Tepebaşı'na kazandırıldı. Başkan sadece masrafları söylüyor, binanın etrafındaki getirilerden hiç bahsetmiyor. 2011 yılı itibariyle Tepebaşı Belediyesi'nin kira gelirlerinin toplamı 1 milyon 667 bin lira. Bunu aya böldüğümüz zaman aylık 138 bin lira gelirimiz var. Bu gelirlerin büyük kısmı belediyenin etrafında bulunan binalardan geliyor. Binanın aylık 50 bin lira masrafı oluyormuş. Bakıyorsunuz zaten bunu 3 katı fazla gelirimiz var. Artı biz daha önce kirada oturan bir belediyeydik, şimdi kira ödemiyoruz, dolayısıyla biz bu binayı yapmakla artıdayız. Binada birtakım eksiklikler, hatalar varsa bunlar düzelsin, yanlışların düzeltilmesinin sonuna kadar arkasındayım. Sayın Başkan yaptığı basın açıklamasında 'bana paslar atıyorlar, şutlar çekiyoruz, goller atıyoruz' demiş. Başkan yaş 66, bundan sonra topla, futbolla kalelerle fazla uğraşma, sakatlanırsın sen üzülürsün, biz senden daha fazla üzülürüz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: