AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ata: -"Tepebaşı Belediyesi'nin elinde çok büyük güç varfakat bunu halk adına yeterli olarak değerlendirmiyor" -"Tepebaşı Belediyesi kış ile mücadele konusundasınıfta kaldı"

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, 300 bin nüfuslu Tepebaşı bölgesinin büyümeye açık olduğunu belirterek, "Tepebaşı Belediyesi'nin elinde çok

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, 300 bin nüfuslu Tepebaşı bölgesinin büyümeye açık olduğunu belirterek, "Tepebaşı Belediyesi'nin elinde çok büyük güç var fakat bunu halk adına yeterli olarak değerlendirmiyor" dedi.

Ata, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, teşkilat olarak sürekli halkın içinde olduklarını bildirdi.

AK Parti Tepebaşı Belediye Meclis üyesi olarak 14 kişinin 2009 yerel seçimleri ardından göreve başladığını ifade eden Ata, Meclis dağılımında kendilerine muhalefet görevi düştüğünü hatırlattı.

Reklam
Reklam

Ata, bu görevi yerine getirmek için mücadele sergilediklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Meclis kararlarına baktığımızda, kararların yüzde 70-80'i oy birliğiyle geçiyor. Olumlu tüm çalışmalara destek verdik. Bu üç yıl içinde hangi konulara itiraz ettiysek bunların iptali için başvuru yaptık. Hangi konuda itiraz ettiysek bunların yanlış olduğu ortaya çıktı ve mahkeme kararıyla iptal oldu. Tepebaşı Belediyesi'nin bu zamana kadar iptal olan 6-7 Meclis kararı var. Odunpazarı Belediyesi'nin ise bu zamana kadar bir tane iptal olan kararı yok. 2009 yılından sonra işçilerin çıkarılmasıyla ilgili süreci de gündeme getirmiştik. Burada Sayın Başkan Ahmet Ataç, TEKEL işçilerinin direnişine destek vermek için Ankara'ya giderken kendisinin 150-200 belediye işçisini kapı önüne koymasını protesto ettik. 'Yanlış' olduğunu söyledik. Bu işçiler tarafından açılan davada işçilerin haklılığı ortaya çıktı ve tazminatlarını aldılar. Bunların hepsini bir arada değerlendirdiğimizde Tepebaşı Belediyesi'nin 3 yıllık faaliyetinde AK Parti Grubu olarak her zaman doğrunun yanında olduğumuzu ve yanlış olarak ileri sürdüğümüz ne varsa bunun yanlışlığının yargı kararlarıyla anlaşıldığı ortaya çıktı."

Reklam
Reklam

-"Belediyenin borcu aynı duruyor"-

"Meclis toplantısında Başkan Ataç'ın 'Biz bu belediyeyi borçlu devraldık. Hizmet yapamıyoruz, borçları ödüyoruz' sözlerine ilişkin açıklama yapmak istiyorum" diyen Ata, şöyle devam etti:

"Rakamlar ortada. 2008 yılında belediyenin borcu 42 milyon lira, 2009'da 46, 2010'da 42, 2011 yılında ise 40 milyon lira. Şimdi rakamlara baktığımızda aslında borçların ödenmediğini, aynı kaldığını görmekteyiz. 42 milyonla devreden borç şimdi 40 milyonla devam ediyor. Bu rakamları belediyenin faaliyet raporundan alıyoruz. Bunun yanında belediyeye aktarılan ödenek de 19 milyon liradan 30 milyona çıktı ama borç hala aynı. Emlak vergileri üçe katlamış, merkezi idareden gelen gelirler 2'ye katlamış, buna rağmen ortada bir hizmet yok. Borçlar hala duruyor. Tepebaşı Belediyesi'nin faaliyet raporu olarak açıkladığı evraka baktığımızda özellikle taşınmazlar bölümünde yer alan binaların yüzde 80-90'ı bir önceki belediye tarafından yapıldı. Beldeevleri bizim projemiz. Geçen dönem 13 beldeevi yaptık ve bunları vatandaşın hizmetine sunduk. Dolayısıyla belediyenin taşınmazlarına baktığımızda hiçbir artış yok.

Reklam
Reklam

Rakamları yan yana koyduğumuzda muhasebeci olmaya gerek yok. Tepebaşı Belediyesi'nin 3 yıl içinde bir faaliyet yapmadığı ortaya çıkıyor. Neler yapıldı- Hep kültürel, sanatsal faaliyetler. Bunlara karşı değiliz. Ancak Tepebaşı Belediyesi, bir anlamda insanlara hitap ederken sağ gözünü kapatmış, sol gözüyle dünyaya bakan ve bütün aktiviteleri de bu şekilde yerine getiren bir belediye haline gelmiş. Tek taraflı, tek bir dünya görüşüyle yapılan kültür ve sanatsal faaliyetlerin doğru olmadığı kanaatindeyiz. Bizim kültür merkezlerimiz var. Burada her türlü görüşe açık faaliyetler yapmalıyız."

-"Hizmet konusunda mahallelere ayrımcılık yapılıyor"-

Ata, internetteki arama motorlarında "Tepebaşı Belediyesi" yazıldığında insanların karşısına "Ucube, Borabey Göleti, Küba hayranlığı, Başbakan'a hakaret" ifadelerinin çıktığını dile getirerek, "Bir belediye başkanının bu anlamda Başbakan'a hakaret etmekten dolayı ceza alması elbette bizleri üzmüştür. Sayın Başkan da bundan sonraki söylemlerinde daha dikkatli olma zorunluluğunu elbette hissedecektir. Herkes kanunların verdiği ölçüde görevlerini yerine getirmektedir. Bu görevleri yerine getirirken de kişilere hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Reklam
Reklam

Yoğun bir kış döneminin geride bırakıldığını anlatan Ata, şunları kaydetti:

"Kar ve buzla mücadele konusunda belediyenin, hizmetler konusunda yeterli olmadığını gördük. Bu anlamda da Tepebaşı Belediyesi sınıfta kaldı. Ayrıca, Tepebaşı Belediyesi, hizmet konusunda mahallelere ayrımcılık yapmaktadır. Üçüncü ilçenin kurulmasıyla ilgili gündeme gelen mahallelerde Tepebaşı Belediyesi, hizmeti eksik götürmektedir ve oradaki halka 'siz zaten üçüncü ilçede kalacaksınız' şeklinde Meclis üyeleri ve belediye yetkilileri tarafından söylemler bulunmaktadır. Biz şu anda Tepebaşı Belediyesi'yiz. Bir ilçe ancak kanunla kurulur. Kanunla kurulmadığı süre içinde belediyenin faaliyetleri bütün vatandaşlar için geçerlidir. Emlak Vergisi ile ilgili konuyu gündeme getirdiğimizde 'Bunu AK Parti Hükümeti yaptı. Bununla ilgili bizim bir alakamız yoktur' denildi. Odunpazarı Belediyesi'nde vergiler yüzde 60-70 arttı. Tepebaşı Belediyesi'nde ise yüzde 1500 artmış. Dolayısıyla bu taslağı hazırlayan belediyenin kendisidir. Tepebaşı bölgesi 300 bin nüfusuyla birçok ilden daha büyük. Büyümeye açık bir yer. Tabiri caizse 300 kilometre hızla gidecek bir aracınız var. Siz bunu 80-90 kilometre hızla götürüyorsunuz. Tepebaşı Belediyesi'nin bu zamana kadar yaptığı budur. Elinde bu kadar güç var fakat bu halk adına yeterli olarak değerlendirilmiyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: