AK Parti Tokat Milletvekili Aslan: "Türkiye'deki Mevcut Hava Alanları Içerisindeiniş Riski En Yüksek Olanı Tokat Hava Alanı"

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Türkiye'deki mevcut hava alanları içerisinde iniş riski en yüksek olanının Tokat hava alanı olduğunu

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Türkiye'deki mevcut hava alanları içerisinde iniş riski en yüksek olanının Tokat hava alanı olduğunu iddia etti.

Aslan, DSİ Lokali'nde düzenlediği basın toplantısında, teknik ekibin yaptığı incelemede mevcut hava alanının genişletme ve büyütme kapasitesi olmadığının tespit edildiğini belirtti.

Tokat'ın yeni bir hava alanına ihtiyacı olduğunu söyleyen Aslan, şunları kaydetti:

"Mevcut hava alanının genişletme ve büyütme kapasitesi olmadığı için yeni bir hava alanı yapılması için yer arayışları başlatıldı. Çerçi-Kömeç arasındaki arazinin buna uygun olabileceği yönünde bir öngörü var. Bu anlamda ne kadar uygun olacak, olmayacak, maliyet çalışması var. Bu arada bir şey daha öğrendik. Türkiye'deki mevcut hava alanları içerisinde iniş riski en yüksek olan hava alanı Tokat hava alanı. Teknik çalışmaları yapanların ifadesi bu şekilde."

Reklam
Reklam

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde yapılan hava alanının teknik konularına çok fazla dikkat edilmediğini belirten Aslan, "Ciddi bir etüt çalışması yapılmamış. Yeni bir hava alanında bu tür risklerin hepsini kapsayacak bir etüt çalışması yapılacak" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: