AK Parti Van Milletvekili Çiftçi: "TOKİ Idaresiyle Ortaklaşa Yapılan Kentsel Dönüşümprojesi, Erciş'in Kaderini Değiştirecek"

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, "TOKİ idaresiyle ortaklaşa yapılan kentsel dönüşüm projesi, Erciş'in kaderini değiştirecek" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, "TOKİ idaresiyle ortaklaşa yapılan kentsel dönüşüm projesi, Erciş'in kaderini değiştirecek" dedi.

Sahil yolundaki Erciş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde gazetecilerle bir araya gelen Çiftçi, ilçedeki çalışmaları incelemek için ilçeye geldiğini söyledi.

Devletin ilçe merkezine 4 bin 880 konut yaptırdığını hatırlatan Çiftçi, 2 bin 400'e yakın vatandaşın çekilen kura ile evine kavuştuğunu ifade etti.

Hak sahipliği için ayrıca ek süre verdiklerini belirten Çiftçi, bu süre zarfında ilçede 557, köylerde 136 ve beldelerde ise 16 kişinin müracaat ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Müracaatta bulunanların tamamlanacak inceleme sonrası kuraya tabi tutulacaklarını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

"İlçemizde iki şehir oluştu. 23 Ekim'de Sayın Başbakanımız Van'a ve Erciş'e gelecek ve burada törenle konutlar hak sahiplerine teslim edilmiş olacak. Zaman içerisinde 560, 2013 yılı sonu itibarıyla da ilçe merkezi ve köylerle birlikte bin 200'ü aşkın dersliğimiz olacak. Şehir merkezinde 1,5 kilometre mesafeden öğrencileri taşıyoruz. Hiç bir vatandaşımız servis ücreti ödememekte. Erciş'te 300 kişilik bir öğrenci yurdu vardı. Şimdi 600 kişilik yeni bir yurt, 350 kişilik ilave yurt ile birlikte bin 250 öğrencimiz yurtlardan faydalanacak. Erciş'e bir gençlik merkezi ve 4 okulumuza 800 kişilik pansiyon yapılacak" diye konuştu.

Erciş'in ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan Morgedik Barajı'na 30 milyon lira harcandığını, baraja bu yıl 10 milyon lira ödenek ayrıldığını kaydeden Çiftçi, barajın bundan sonra da hiçbir ödenek sıkıntısı yaşamayacağını bildirdi.

Çiftçi, "2013 yılının sonlarına doğru barajı bitirmiş olacağız. Erciş Belediyesi'nin talepleri doğrultusunda Morgedik Barajı'ndan Erciş'e içme suyu verilecek. Belediyemizin hizmet binası, şehirler arası otobüs terminali inşaatları, kanalizasyon, içme suyu projeleri var. Bunlar hızlı bir şekilde hayata geçirilecek. TOKİ idaresiyle ortaklaşa yapılan kentsel dönüşüm projesi, Erciş'in kaderini değiştirecek" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ali Dağer / Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: