Ak Parti Vekili İçten'den 27 Mayıs Darbesi Yorumu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 27 Mayıs 1960 yılında yapılan...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 27 Mayıs 1960 yılında yapılan askeri darbe ile ilgili yaptığı açıklamada, “Artık askeri darbelerin dönemi kapanmıştır. AK Parti iktidarı ile birlikte halk darbelere son vererek Türkiye’de ilk defa ihtilal yapmıştır” dedi.

27 Mayıs 1960 yılında yapılan darbenin Türkiye’de demokrasi ve özgürlüğe karşı yapıldığını savunan İçten, bu darbelere kimilerinin ihtilal demesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde halk tarafından bir tek ihtilalin yapıldığını kaydeden İçten, bu ihtilalin, halkın AK Parti'yi iktidara taşıması olduğunu iddia etti. Halk tarafından yapılan ihtilal ile beraber darbe döneminin sona erdiğini savunan İçten, “Üzgün olduğumuz bir durumda şu ki Türkiye’de yapılan bu darbenin birileri tarafından hala ihtilal olarak değerlendirilmesidir. Oysa ki bu apaçık bir darbedir. Bu darbe ülkenin geleceğine vurulan bir askeri darbeydi. Kocaman yüreklere sahip küçücük bedenleri astıkları, ötekileştirdikleri, bir darbeydi 27 Mayıs. Bu ülke ne çektiyse askerlerin postal seslerinden çekti. 1980 yılında da aynı şekilde bir darbe gerçekleştirildi. Ama elhamdülillah Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu tarihten bu güne ilk defa millet bir ihtilal yaptı. Vatandaşın bizatihi kendisi bir ihtilal yaparak AK Parti'yi iktidara getirdi. O tarihten sonra askeri vesayet ile yönetilen bir ülkeden demokrasi ile yönetilen bir ülke konumuna geçilmiştir Türkiye’de” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Halk tarafından yapılan bu ihtilal ile beraber Türkiye’de demokrasi ve özgürlüğün önündeki bütün engellerin bir bir kaldırıldığını ifade eden İçten, hukukun dışına çıkanların Ergenekon davaları ile Silivri’de adaletin huzurunda hesap vermek üzere hakim karşısına çıkarıldığını kaydetti. İçten, "Hukukun dışına çıkanlar Ergenekon davarlı ile Silivri’de adaletin huzuruna çıkarılmış ve yargılanmışlardır. Bu yargılanmalar bildiğiniz üzere hala devam etmektedir. Bu ülkede darbeler artık son bulmuştur. Bu halkın ihtilal yapması ile bu süreç başlamış ve hala da devam etmektedir. Bizim AK Parti olarak özgürlük mücadelemiz sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde adım adım ilerlemiş ve bu askeri vesayetler sona ermiştir. Şimdi özgürlükleri ve demokrasiyi ilk defa benliğimizde ve yüreğimizde hissettiğimiz dönemdeyiz. Bu sürecin devamında gelen çözüm süreci ile birlikte ülkeye sevgiyi kardeşliği barışı artık hakim kıldık. Bu ülkede artık darbeler asla olmayacak. Bunu biz tarihe gömdük” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz