AK Parti Zonguldak Milletvekili Candan:

Zonguldak AK Parti Milletvekili Ercan Candan, "Daha alternatif, daha çok katma değeri yüksek ürünlere dönme zamanımız geldi" dedi.

Zonguldak AK Parti Milletvekili Ercan Candan, "Daha alternatif, daha çok katma değeri yüksek ürünlere dönme zamanımız geldi" dedi.

Candan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındığa alternatif, katma değeri daha yüksek ürünlere dönmenin zamanının geldiğini söyledi.

Avrupa'ya, Güney Amerika ülkelerinden fındığın gelmeye başlayacağını ifade eden Candan, şöyle konuştu:

"Hükümetimiz fındık konusundan mümkün olduğunca uzak durmaya çalıştı. Ben olaya farklı bir acıdan bakıyorum. Önümüzdeki günlerde Türkiye ciddi biçimde fındık konusunda köşeye sıkıştırılmak istenecek. Diğer büyük üreticiler tarafından bugün Güney Amerika'daki bazı ülkelerde binlerce hektar araziyi İtalyanlar ve İspanyollar devletten kiralamış durumdadır. Türkiye'nin elinde bulunan yüzde 75 pazar payını çok güçlü bulan Avrupa ülkeleri bu alanda ülkemizin elini kırmak için yaklaşık 10 yıldır uğraşıyorlar. Önümüzdeki günlerde Güney Amerika'dan Avrupa'ya fındık gelmeye başlayacak. O zaman bizim durumuz biraz daha sıkıntılı olacak. Daha alternatif, daha çok katma değeri yüksek ürünlere dönme zamanımız geldi."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: