AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, "Esed yönetiminin Suriye'yi yönetme ısrarından vazgeçmesi lazım" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, "Esed yönetiminin Suriye'yi yönetme ısrarından vazgeçmesi lazım" dedi.

Batı Trakya Türk toplumunun lideri Sadık Ahmet'in 18. ölüm yıl dönümü törenlerine katılmak üzere Batı Trakya'ya hareket etmek için İpsala Sınır Kapısı'na gelen Toptan'ı, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İstanbul Tuzla İlçe Kaymakamı Mümin Heybet, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Yunanistan'ın Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Lideri Mustafa Ali Çavuş, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işıl Ahmet karşıladı.

Reklam
Reklam

Toptan, burada yaptığı açıklamada, Dr. Sadık Ahmet'in sadece Batı Trakya Türkleri için değil Türk dünyası için de çok önemli bir lider olduğunu söyledi.

Dr. Ahmet'in kısa ömrüne çok şey sığdırdığını ifade eden Toptan, "Bir ömre bu kadar şey nasıl sığar, demek ki çok çabuk aramızdan ayrılacağını biliyordu. Bu kadar yıldır hala seviliyor sayılıyorsa, saygıyla minnetle şükranla anılıyorsa, bir sebebi olması lazım. Türkiye'de birçok yerde Dr. Sadık Ahmet'in ismi vardır, parklarda, yollarda, caddelerde, okullarda ismi yazıyor. Belki de Atatürk ve İsmet Paşa'dan sonra ismi en çok verilen kişidir" diye konuştu.

-"Suriye yönetimi ateşle oynuyor"

Suriye'de yaşananlara yönelik değerlendirmelerde de bulunan Toptan, Suriye yönetiminin ateşle oynadığını belirtti.

"Esad yönetiminin Suriye'yi yönetme ısrarından vazgeçmesi lazım" diyen Toptan, "Dileğimiz daha fazla çılgınlıklar yapmadan, Suriye halkının kendi hür iradesi ile kendi yönetimin yolunun açılmasıdır. Herkesin buna gayret etmesi lazımdır. Umarım daha fazla can kaybetmeden, vakit kaybetmeden sorun çözülür" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Necdet Uybaş - İsmail Aliş / Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz