Ak Parti’de Bayramlaşma

AK Parti’de Ramazan Bayramı nedeniyle diğer siyasi partilerin bayramlaşma ziyaretleri gerçekleşti. Terörün ana gündem maddesi...

AK Parti’de Ramazan Bayramı nedeniyle diğer siyasi partilerin bayramlaşma ziyaretleri gerçekleşti. Terörün ana gündem maddesi olduğu ziyaretlerde BDP milletvekillerinin PKK’lılarla kucaklaşma görüntüleri de gündeme geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nur Özkaya ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk’ten oluşan AK Parti heyetinin ilk misafirleri CHP heyeti oldu. AK Parti’yi CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’ten oluşan heyet ziyaret etti. CHP’li Sarı, bayramın haz ve doyum zamanı olduğunu belirterek, Ramazan nedeniyle manevi dünyada yaşanan huzurun bayram sabahına taşınması sevincini yaşadıklarını söyledi. Sarı, “Bu sevinç aynı zamanda şehitlerimizin acısıyla gölgeleniyor, dünyada yaşanan savaşlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin acısıyla gölgeleniyor” dedi.

Reklam
Reklam

Bayramın, inancın, ibadetin, günlük siyasetin üstünde olması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Sarı, iftar sofralarının, cami avlularının, bayram namazlarının ve bayram ziyaretlerinin de günlük siyasetin konusu olmaması gerektiğini söyledi. Bu nedenle bugün sadece barıştan ve şehitlerin kaybı nedeniyle yaşanan hüzünden söz etmek istediğini belirten Sarı, “Ülkemizin huzurlu, barış dolu, halkımızın kardeşlik duygularıyla bir arada bulunduğu bir dünyada buluşmak üzere bu bayram ziyaretini bir vesile olarak addedelim” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz ise, CHP heyetinin ve parti camiasının bayramlarını tebrik ettiklerini belirterek, “Bayramlar, değerlerimizin, güzelliklerin sevincin, paylaşmanın yaşandığı anlardır. Elbette bu güzellikleri ağız tadıyla yaşamak, memleketimizin, milletimizin, birliğimizin, dirliğimizin simgesi olarak görmek, en güzel duyguları yaşamak hakikaten bu milletin layık olduğu bir değerdir” dedi.

Ramazan ayında üzücü olaylarla sarsıldıklarını belirten Kapusuz, “Şehitlerimiz oldu, dünyanın değişik yerlerinde insanlık adına utanç duyulacak üzüntülü olayları da gördük. Biz bunlardan arınmış bir dünya, barış huzur kardeşlik içinde güzel günlerin yaşanmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“BİRLİK VE BERABERLİĞİN DEVAMI KONUSUNDA EN UFAK BİR TAVİZ VERİLMEYECEKTİR”

AK Parti, ikinci olarak MHP adına Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal ile bir araya geldi. Ayhan, Ramazan ayının duyguların doruğa ulaştığı bir ay ve vatandaşlarımızın ibadetlerini yaptığı, dua ettiği bir ay olduğunu söyledi. Ayhan, “Öncelikle vatandaşlarımızın ve sizlerin bayramını kutlayalım. Aynı zamanda da dualarının kabulünü dileyelim” dedi.

Kapusuz da MHP camiasının bayramlarını tebrik ettiklerini belirterek, birtakım üzücü olaylara rağmen bereketin ve bolluğun simgesi olan Ramazan ayı ve bayramını yaşadıklarını belirtti. Kapusuz, “Milletimiz adına ve ülkemiz adına bir hususun altını çizmek istiyorum: Bu güzellikleri yaşamak istemeyen, güzelliklerin farkında olmayan, bunların kıymetini bilmeyenler de olabiliyor. Onlar da milletimizin hafızasına ve kaydına geçiyor. Unutulmaması gereken bir husus var ki; bu millet elbette sabrıyla hoşgörüsüyle, anlayışıyla birçok şeyi takip ediyor. Ama milletimizi ve ülkemizi sıkıntıya sokmak isteyenler şunu unutmamalıdırlar ki, bu sabrın, bu tahammülün gereği neyse, bu devlet, bu millet onu yerine getirecektir. Kıyamete kadar var olma mücadelesinde birlik ve beraberliğin devamı konusunda en ufak bir taviz verilmeyecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Kapusuz ve beraberindeki heyet daha sonra Saadet Partisi temsilcileri ile bir araya geldi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, bu bayramda da arzu ettiğimiz huzurlu bir bayramı yaşayamadıklarını belirterek, “İslam coğrafyasında istenmeyen olaylar, savaşlar, açlıklar hüküm sürüyor. İnşallah bayram vesilesiyle onların da sıkıntıları sona erer” dedi.

Kapusuz ise insanlık tarihinin inişli çıkışlı, sevinçli hüzünlü günlerinin bu çağda da devam ettiğini ifade ederek, özellikle Arakan’da yaşanan olaylar, diğer ülkelerde yaşanan felaketlerin üzüntü verici olduğunu söyledi. Bu olayların bayramlar ve Ramazan ayındaki güzellikleri gölgelememesi gerektiğini ifade eden Kapusuz, “Savaştan, kandan, gözyaşından, başkalarına yapılan zulümden bir sonuç elde edilmemiştir. Sadece kötü, kara tablolar kalmıştır. İnşallah biz inanıyoruz ki insanlık Ramazan ayı vesilesiyle bu güzellikleri bundan sonra da huzur, barış, esenlik içinde yakalasın ve güzellikleri hak eden insanlar birlikte bunu yaşama fırsatı bulsun” dedi.

Reklam
Reklam

“BDP’LİLERİN PKK’LILARLA KUCAKLAŞMASI İNFİAL YARATTI”

AK Parti’nin bayramlaştığı diğer bir parti de Büyük Birlik Partisi (BBP) oldu. BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, bayramların bayram tadında olunca güzel olacağını belirterek, “Maalesef İslam aleminin bayramı olan Ramazan bayramını, yine İslam aleminde çok ciddi handikapların, ağır acıların, gözyaşının, bir takım soykırıma varacak nitelikteki eziyetlerin yaşandığı, Müslümanların horlandığı bir bayramı yaşıyoruz. İslam ülkelerinde kan ve gözyaşının hüküm sürdüğü bir bayramı yaşıyoruz. Kendi memleketimizde de her gün birkaç şehit haberimizin olduğu bir bayramı yaşıyoruz İnşallah gelecek günlerde daha güzel, huzurlu günlerin yaşandığı bayramları görürüz” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı terör belasının, yüz yıldır devam eden bir senaryonun uzantısı olduğunu kaydeden Şenliler, terör belasının bayramın tadını kaçırdığını söyledi. Şenliler, “Özellikle son günlerde medyada yer buluğdu şekliyle gördüğümüz bir kısım milletvekillerinin teröristlerle kucaklaşması bizde ve milletimizde büyük infial yaratmıştır. Sanki Osmanlı Meclis-i Mebusanındaki diğer Ermeni-Rum milletvekillerinin dağdaki Ermeni komitacılarla işbirliği yaptığını andırır bir fotoğrafla karşı karşıya kaldık. Milletimizin hafızasında hemen bu nüksetti. Türk milleti feraset ve sağduyu sahibidir. Bunların üstünden geleceğine inanıyoruz. Biz Kürt kardeşlerimizle terörün hiçbir ilgisi olmadığını düşünen ve bu yönde siyaset geliştiren bir partiyiz. Genel Başkanımız, bayram namazını Diyarbakır’da kıldı. Biz bunu yaparken, ‘Biz Güneydoğu’daki vatandaşlarımızı bağrımıza basıyoruz. Ama teröre bulaşanlara da mesafemizi koyuyoruz’ anlamındaydı” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz ise tarih boyu iyi güzel, kötü çirkin birçok farklılıkların hayatın bir parçası olarak devam ettiğini belirterek, “Arapların Cahiliye dönemlerde bile mukaddes aylar söz konusudur, o aylarda bile o cahil insanlar savaşmaz, o dönemi pas geçerlerdi. Ama üzülerek ifade edelim ki, bu devrin cahiliyeleri, bu devrin canileri bu konuda ise maalesef o duyarlılıklardan fersah fersah uzak ve insanlıktan nasibini almamış güruh olarak yollarına devam ediyorlar. Kan ve gözyaşına fırsat veriyorlar. Doğrusu bunları milletimiz da, biz de ibretle takip ediyoruz ve kaydediyoruz. Bu milletin sabrını, tahammülünü, hoşgörüsünü zorlamak isteyenler bir sonuca ulaşacaklarını ümit ediyorlarsa nafile, boş bir hayal peşinde koşuyorlar. Bu devlet, bu millet birlik ve beraberlik içerisinde kıyamete kadar var olacak inşallah varlığını sürdürecektir. Bu yanlış yolda olanları da bir kez daha doğru yola, yanlışlardan vazgeçme insanlık çizgisine davet ediyoruz İnsanlık dışı tavır ve davranışlar içinde olan, ister yurt içindeki caniler olsun, ister dünyanın değişik bölgelerindeki zulüm ile abad olmak isteyenler varsa, zulmün sonu yoktur; sonuç almak da mümkün değildir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“GÖRÜNTÜLER ONLARI BAĞLAR”

Demokrat Parti heyetiyle bir araya gelen Kapusuz, milletin birlikten, beraberlikten, dirlikten yana olduğunu vurgulayarak, “Misafirlerimiz müsterih olsunlar bu memleket birliğini, beraberliğini kıyamete kadar koruyacaktır. Bu memleketin bu anlamda iradesi çok açık ve nettir. Her ne kadar üzücü olaylar, hoş olmayan görüntüler orta yerde olsa bile o onları bağlar. Bu asil milletin iradesi karşısında çok ucuz ve çok sefih görüntülerin bir kıymeti harbiyesi olmayacaktır. Biz birliğimizi, dirliğimizi kıyamete kadar birlikte taşıyacağız” dedi.

DP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Küçükay da, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğünün muhafaza edileceği bir bayrama ulaşma dileğini dile getirdi.

AK Parti’nin son misafirleri ise DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Vural ve beraberindeki heyet oldu. Vural, gelecek bayramların bugünleri aratmamasını dilediklerini belirterek, “Ülkemizdeki yaşamın mutluluk, huzur içinde geçmesini diliyoruz. Sıkıntılarımız var; iktidar partisi olarak bu sıkıntıları en yoğun olarak sizler yaşıyoruz. İyi dileklerimizle bunların altından kalkmalıyız. Huzur mutluluk ve refahın ülkemize gelmesini diliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kapusuz da DSP’nin geçmişte iktidar deneyimi yaşamış bir parti olarak iktidarda yaşanılan sıkıntıların ne olduğunu bilen bir parti olduğunu söyledi. Türkiye’nin her geçen gün çok daha iyiye ve güzele doğru yol aldığını ifade eden Kapusuz, “Dünyanın büyük ekonomileri arasında yer almaya, dünyadaki krize rağmen krizden en az etkilenen bir ülke olmamın rahatlığını yaşıyoruz. Elbette bayram günlerinde güzel şeyler konuşacağız. Çünkü diğer zamanlarda herkes her şeyi her zaman konuşma imkanına sahip demokratik bir hukuk devletinde her şey her zaman konuşulmaktadır. Dolayısıyla bayramda milletin hoşuna gideceği birlik ve beraberlik görüntülerinin ortaya çıkacağı, milletimizin huzursuz olmayacağı söylemlerin ifade edilmesi mutluluğa katkı verecektir” diye konuştu.

Öte yandan, AK Parti'nin bayramlaşma programında birleşme arifesindeki HAS Parti ve özellikle PKK'lılarla kucaklaşma görüntüleri tepki çeken BDP yer almadı. AK Parti’de saat 14.00’te ise halkla bayramlaşma etkinliği düzenlenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: