Ak Parti’de Bayramlaşma

AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı’nda bayramlaşma programı düzenlendi.AK Parti İl Teşkilatı’nda düzenlenen programa TBMM Eski...

AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı’nda bayramlaşma programı düzenlendi.

AK Parti İl Teşkilatı’nda düzenlenen programa TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Akbaş, belediye başkanları, belde başkanları ve partililer katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, “Bu gün Kurban Bayramı’nın ikinci günü, bütün Zonguldak halkımızın teşkilatımızın tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Allah nice bayramları bizlere nasip etsin. Bayramdan önce Merkez İlçe olarak iki beldemizi ilçe yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bunda emeği geçen bütün milletvekillerimize ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. AK Parti kurulduğu günden bu yana hizmetlerinde ilklere imza atmıştır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise “Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Biz, teşkilat olarak her bayramda olduğu gibi bu bayramda da AK Parti ailemiz ile birlikte beraber olmak bayramı kutlamak adına programlar yaptık. Bu günde teşkilatımızla bayramlaşma törenine katıldık. Bu bayram bize ayrı bir anlam ifade ediyor. İki beldemizin ilçe olması bizleri mutlu ediyor. Bu beldelerimizin daha önce ilçe olması yönünde yapılan etkinlikler sanal etkinliklerdi. Sürecin olgunlaşması gerekiyordu. Kozlu ve Kilimli beldelerimiz ilçe olmayı hak etmişlerdi. Başbakanımızın ve milletvekillerimizin emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Ülkemiz istikrarlı bir ülke konumunu sürdürmektedir. AK Parti olarak kazanımlarımızı üst seviyeye çıkartmak için herkesin buna katkı vermesi gerekiyor. Dünyadaki gelişmelerin olumsuz yönde gitmesinden mutlu olmuyoruz. Bütün insanların huzurlu mutlu olması için dua ediyoruz. Ülkemiz bu istikrarlı ortamda büyüdükçe iç ve dış düşmanlarımız artıyor. Güçlü bir ülke olmamız sebebiyle bunlara karşı gelerek, iç ve dış düşmanlarımızla dost olmak için çabalıyoruz. Bölgemizde de çok güzel hizmetler var. Zaman zaman muhalefetin yaptığı açıklamalara cevap vermeye çalışıyoruz. Bölgemiz coğrafi açıdan sıkıntılı bölge, yatırımlar yaparak bölgeyi ayakta tutmaya çalışıyoruz. TTK’nın ayakta durabilmesi adına yatırımlar yapıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde Zonguldak’ta güzel hizmetlere imza atacağız” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise “Pazartesi günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıdır. Bütün ulusumuzun birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni ediyorum. Başbakanımızın bize bayram hediyesi oldu. Kilimli ve Kozlu ilçe oldu. Önemli olan bunun genel kuruldan geçmesidir. Cumhurbaşkanımızın onaylaması ve Resmi Gazete’de onaylanmasıdır. Birkaç gündür yerel gazeteleri okuyorum, muhalefet partisi milletvekili arkadaşım açıklamada bulunuyor. Büyükşehir kanununa MHP ve CHP büyük tepki gösteriyor. Bayramdan sonra çetin görüşmeler bizi beklemektedir. CHP Milletvekilinin hem desteklemesi hem de partisinin desteklemesi gerekir. Yoksa biz de altı sene önce istemiştik söylemleri havada kalmıştır. Şimdi onların da kendilerini göstermeleri gerekiyor. Onlar destek verseler de vermeseler de 326 sayısıyla geri adım atmadık, bunda da geri adım atmayacağız. Kızılcahamam kampında masaya yatırılacaktır. Bu yasa tasarısı yasalaşacaktır. Bu tasarıyla kapanan beldelerimiz olacaktır, nüfusu 2 binin altına düşen beldelerimiz ne yapsınlar etsinler nüfuslarını arttırmak için çabalasınlar. Referandum olur, birleştirme olur. Belki onlarla ilgili farklı bir uygulama olacaktır, olabilecektir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, “Hepinizin Kurban Bayramı’nı müteakiben Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Zonguldak’a yapılan yatırımlar bellidir. Başkanımızla beraber TBMM’de Ulaştırma Bakanı ve Enerji Bakanı ile görüştük. TTK’ya işçi alımı ve yollar tüneller ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Türkiye, hakikaten zor bir bölgede bulunuyor. Etrafımız hem Avrupa’ya hem de Ortadoğu’ya baktığınızda, Avrupa’da bir kriz Ortadoğu’da çalkantı var. Rusya ve Ukrayna’da demokratik sürece geçişte sancı yaşanıyor. Şu anda birlikteliğe daha çok ihtiyacımız var. Bu bayramlar birlikteliğimize vesile olur. Gençlere sesleniyorum, bayramlar tatil değildir. Eşi dostu akrabayı ziyaret etmedir” şeklinde konuştu.

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ise “Çok güzel bir rastlandı, hem dini hem Milli bayramı aynı temponun içerisinde kutluyoruz. Ercan Candan’ın dediği gibi bu bayramları tatil olarak düşünmemeli, verilen bu aranın kültürümüzün geleneklerimizin kaybolmaması için kullanılmasına gayret sarf etmeliyiz. Aile dostluk kardeşlik bağlarını yardımlaşmayı kaynaşmayı birlikte olmamız lazım gelir. Herkesin bayramlaşma sevgi kardeşlik çerçevesinde dini bayramları idrak etmesini istiyorum. Dünyanın her yerinde özgürlükleri kullanma hakkı vardı. Ama bu özgürlükleri belli bir çerçeve içerisinde kullanma hakkı vardır. Benim özgürlük alanımı sizin özgürlük alanınıza tecavüz etme hakkına sahiptir. 29 Ekim’de yapılacak olan gösteriler kanunlara riayet etme çerçevesinde yapılmalıdır. Bunu yaparlarsa herkes memnun olur, yapmazlarsa Türkiye’nin artık burasına kadar gelmiş olan terör ve anarşi belasına hizmet ediyorlar şeklinde bizde görüşler olur. Kilimli ve Kozlu’nun ilçe olma girişimiyle, o çerçevede bir başka hususu da gündeme getirmiştik. Bartın’ın da Zonguldak’la birlikte birleşerek büyükşehir olma arzusu içerisindeyiz. Ön görülen 750 binlik barajı çoktan aşıyoruz. Hem Bartın isminin hem de Zonguldak ismini korumak şartıyla ortak bir isimle mesela Karaelmas ismiyle, yahut uzlaşabileceğimiz isimle böyle bir formül etrafında Bartın ve Zonguldak’ı birleştirirsek iki şehir de bundan yararlanır. Bartınlı hemşerilerimizin bunu iyi düşünmesini istiyoruz. Zorlama da aklımızın ucundan geçmez. Uzun seneler onların vekilliğini yapan kardeşiniz olarak böyle bir girişim Bartın’ın da lehine olur. Gerekiyorsa orta bir yerde yerel yönetim merkezi kurabiliriz. Mesela Bakacakkadı’yı ortak bir yönetim merkezi haline getirebiliriz. Büyükşehir belediyesi mesela orada kurulabilir. Önümüzdeki süreçte bunun alt yapısını oluşturacak bir yasal düzenleme konuşulabilir. Büyükşehirlerin çok ciddi bir avantajları var. Büyükşehirlerin çok ciddi avantajları var. Süratle yerel seçimlere doğru gidiyoruz. Bir uzlaşma olursa 3-10 Kasım 2013 arasında yapılması gündemden düşmüş değil” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: