AK Parti'de Bayramlaşma Ziyaretlerinde Şehitler Konuşuldu

Siyasi partilerde bayramlaşma programı çerçevesinde AK Parti'yi CHP, MHP ve Saadet Partisi heyetleri ziyaret etti....

Siyasi partilerde bayramlaşma programı çerçevesinde AK Parti'yi CHP, MHP ve Saadet Partisi heyetleri ziyaret etti. AK Parti Genel Merkezi'ndeki bayram ziyaretlerinde konukları, AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz karşıladı.

Görüşmenin basına açık kısmında CHP adına konuşan Perihan Sarı, "Bayram haz zamanı, doyum zamanı, manevi hazzın manevi doyumun yüksek anı. Ramazan nedeniyle manevi dünyada yaşanan huzurun bayram sabahına taşınması ile ilgili sevinci yaşıyoruz. Bu sevinç aynı zamanda şehitlerimizin acısıyla gölgeleniyor." dedi. Bu sevincin aynı zamanda aynı zamanda dünyada yaşanan savaşlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin acısıyla gölgelendiğini belirten Sarı, "Bayramın, inancın ibadetin biz günlük siyasetin üstünde olması gerektiğini düşünüyoruz. İftar sofralarının, cami avlularının, bayram namazlarının, bayram ziyaretlerinin günlük siyasetin konusu olmaması gerektiğini düşünüyoruz. O nedenle bugün sadece sevinçten barıştan ve şehitlerimizin kaybı nedeniyle yaşadığımız hüzünden söz etmek isterim." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bayramların milli değerlerin, güzelliklerin sevincin paylaşmanın yaşandığı anlar olduğunu kaydeden Salih Kapusuz, "Bizim inancımıza göre iki dini bayram ve milli bayramlarımız söz konusudur. Elbette bu güzellikleri ağız tadıyla yaşamak memleketimizin milletimizin birliğimizin dirliğimizin simgesi olarak görmek en güzel duyguları yaşamak hakikaten bu milletin layık olduğu bir değerdir. Bu değer bir ay boyunca orucuyla iftarıyla sahuruyla bir takım etkinlikleriyle güzelliklerini birlikte gördük yaşadık idrak ettik. Ama üzücü olaylarla da sarsıldığımız oldu, şehitlerimiz oldu. Dünyanın değişik yerlerinde insanlık adına utanç duyulacak üzüntülü olayları da gördük. Biz bunlardan arınmış bir dünya, barış, huzur ve kardeşlik içerisinde güzel günlerin yaşanmasını temenni ediyoruz. Sizlerin de ayrıca ilginiz ve alakanızdan dolayı, hem de teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor hem de bayramlarınızı tebrik ediyorum."

Daha sonra AK Parti'ye MHP heyeti geldi. Aynı şekilde Kapusuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve Antalya milletvekili Mehmet Ünal'ı kapıda karşıladı.

Reklam
Reklam

Görüşmenin başında Emin Haluk Ayhan hem AK Parti'ye hem de orada bulunan gazetecilerin bayramlarını tebrik etti. Ardından söz alan Salih Kapusuz da "Hamdolsun bir takım üzücü olaylara rağmen, ekseriyetle Ramazan'da milletimiz duyguların, ibadetlerin, dayanışmanın, bereketin ve bolluğun simgesi olan Ramazan'ı ve bayramı yaşamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Millet adına bir hususun altını çizmek istediğini belirten Kapusuz, "Bu güzellikleri yaşamak istemeyen bu güzelliklerin farkında olmayan bunların kıymetini bilmeyenler de bulunabiliyor. Onlar da milletin hafıza ve kaydına geçiyor. Unutulmaması gereken bir husus var ki bu millet sabır, hoşgörü ve anlayışıyla birçok şeyi takip ediyor. Ama milletimizi ve ülkemizi sıkıntıya sokmak isteyenler şunu unutmamalılar ki bu sabrın ve tahammülün gereği neyse bu millet bu devlet onu yerine getirecektir. Kıyamete kadar var olma mücadelesinde birlik ve beraberliğin devamı konusunda en ufak bir taviz verilmeyecektir. Bu bayram vesilesiyle herkes tarafından doğru anlaşılması gereken bir husun olduğunu hatırlamakta yarar görüyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: