Ak Parti’de Halk Günü Uygulaması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, vatan için ağır bedeller ödeyerek bu günlere gelen halkımızın...

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, vatan için ağır bedeller ödeyerek bu günlere gelen halkımızın böyle dönemlerde güçlü, dirayetli ve ferasetli tavrıyla her zaman insanlığa örnek olduğunu belirtti.

Parti binasında düzenlenen Halk Günü'nde vatandaşların sorunlarını dinlemeden önce basın toplantısı düzenleyan Koca, eylemlere destek vermeyen başta Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verenlere, feraseti ile provokatörlere fırsat vermeyen vatandaşlara teşekkür etti. Milletvekili Salih Koca, “Bugün eylemi sürdüren grupların demokratik yollarla ilettikleri taleplerini dikkate aldığımız halde bu gruplar neden bir anda böyle bir eylem yapma kararı aldılar. Ve neden CHP iştahla bu gruplara öncülük etmektedir. Hatta CHP yerelde eylemcilere her türlü lojistik desteği sağlayarak esnafımızın zarar görmesini dahi umursamadan Bağlar caddesinin trafiğe kapanmasına neden olmuştur. Bu sorunun cevabı geçtiğimiz mayıs ayında saklı. Türkiye Cumhuriyeti geçtiğimiz mayıs ayında çok büyük hamleler yaptı. 2013 yılının mayıs ayı Türkiye tarihinde altın harflerle yazılan bir ay oldu. Ne oldu Mayıs ayında? İlk olarak Türkiye IMF'ye olan borcunu sıfırladı. Böylece Türkiye'nin uluslararası camiada bileği bükülmez hale gelmiş ve gücü artmıştır. Daha sonra İstanbul için 3. köprünün temelleri mayıs ayında atılmıştır. Böylece 3 köprü 2 tüp geçitle İstanbul sadece Boğaz'ın incisi değil yeryüzünün de köprüsü konumuna gelmiştir. Yani Londra'yı Çin'e bağlayan yol Türkiye'nin kontrolündedir. Mayıs ayında gerçekleşen 3. önemli olay ise İstanbul'a 3. havalimanı ihalesinin gerçekleştirilmiş olmasıdır. Tamamen Türk firmalardan oluşan bir konsorsiyum aldığı bu ihale, dünyanın en büyük ihalesi olarak tarihteki yerini almıştır. Bu ihale neticesinde Türkiye'nin kredi notu yükselmiş ve dünyada Türkiye'ye olan güven artmıştır. Mayıs ayının bir diğer müjdesi de HES'lerden geldi. Faiz lobisinin karşısında durduğu ve yalan yanlış bilgilerle halkı galeyana getirdiği HES yatırımları sayesinde Türkiye enerjide 10 milyar dolar tasarruf edecek. Böylece enerjide dışa bağımlılığımız her geçen gün daha da azalacak. Mayıs'ı anlamlı kılan en önemli olaylardan biriside, 30 yılda sayısız canımıza mal olan ve Türkiye'nin önündeki en büyük engeli teşkil eden terörün bittiği ay olmasıdır. Ne zaman Türkiye bir atılım yapacak olsa bir yerde bomba patlardı. Şimdi bu da bitti çok şükür" dedi.

Reklam
Reklam

Taksim Gezi Parkı'nda kesilen ağaçları değil, yeri değiştirilen ağaçları bahane ederek birilerinin meydana indiğini söyleyen Koca, "Onlar samimi bir talepte bulundu. Talepleri dinlendi. Durum izah edildi. Ama sonra birileri devreye girdi ve eylem adı altında şehirlerimizde terör estirdi. Esnafa zarar verdiler. Sade vatandaşımıza zarar verdiler. Gencecik 2 canı kaybetmemize sebep oldular. Birisi eylemci bir kardeşimiz, diğeri de gencecik bir polisimiz. Yoğun bakımda yatan yavrularımız var. Ne rahatsız etti CHP'yi bu kadar. Halkı arkasına alamayan CHP, faiz lobilerinin taşeronluğunu yapmaya neden bu kadar istekli oldu. Son aylarda yapılacak yeni hizmetlere engel olmak için her türlü oyuna başvuran CHP, Türkiye'nin kalkınmasının önünde durduğunun farkında mı değil? Bakın cadde kapatan eylemcilere en büyük destekçisi olan, 76 milyonun Başbakan'ını mezara gönderme heveslisi olan, polisimizin anasına küfredip, edep dışı ifadeler kullanan, Başbakanımıza hakaret ettiren hep CHP oldu” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"CHP HER TÜRLÜ OYUNU SAHNEYE KOYMAKTADIR"

İl başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları ile birlikte sandıkta yenemedikleri AK Parti'nin il binasına düzenledikleri yürüyüşte her türlü taşkınlığı yapanların CHP'liler olduğunu iddia eden Koca, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“CHP dün olduğu gibi bugün de siyasi hazımsızlığı nedeniyle iktidarın Eskişehir'imize kazandıracağı yeni bir stat ve yeni bir gar binasının da yapılmaması için her türlü oyunu sahneye koymaktadırlar. Duyarlı vatandaşlarımızı gerçek dışı bilgilerle kendi saflarına çekmeye çalışmaktadırlar. Taş üstüne taş koymayan zihniyet “istemezük” naraları atmaktadır. Henüz stadyumun mevcut yeri ile ilgili hiç bir proje yok. Mevcut yerle ilgili ne yapılacağına halkımızla oturup karar vereceğiz. Biz 3 yıl önce mevcut yerin meydan yapılması gerektiğini söyledik, bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Bu konu ile ilgili duyarlı vatandaşlarımızın temsilcileri ile de görüşmeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Demokratik yollardan iletilen talepler bizim için önemlidir ve değerlidir. Çünkü biz sorunların konuşularak çözülebileceğine inanıyoruz. Mesela yeni gar binasının nereye yapılması gerektiğine Eskişehirli hemşehrilerimizle anket yaparak karar vermiştik. Halkımız yüzde 85 oranında yeni garın mevcut yerine yapılmasını talep etti ve öyle de oldu. Mevcut stat yeri ile alakalı da halkımızdan gelen talepler doğrultusunda hareket edeceğiz. Biz 780 bin Eskişehirlinin ve 76 milyon Türkiye’nin milletvekiliyiz. Sorumluluğumuz gereği milletimizin taleplerini dinlemek, onları dikkate almak zorundayız. Şehrimizin ve ülkemizin faydasına olacağına inandığımız konularda konuşmaya ve halkımızın haklarını korumaya mecburuz. Bu bize milletimizin verdiği bir görevdir. Yaşanan bu olayların, Demokrasinin güçlendirilmesi adına bir an evvel son bulmasını temenni ediyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: