Ak Parti’de hedef Diyarbakır ve İzmir

Gelecek yıl Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti'de alınması gereken asıl iller olarak Diyarbakır ve İzmir belirlendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’de 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler düğmeye bastı. Bir yandan bölge bölge milletvekilleri ile görüşmeler yapılmaya başlanırken, diğer taraftan, kurumsal olarak sistemini oturtan AK Parti’nin sandık görevlilerine varıncaya kadar çalışmalarını tamamladı. 1 milyondan fazla sandık görevlisi isim isim hazır durumda. Görünen o ki, Ak Parti’de adaylar dışında bütün çalışmalar bitirildi. İl il hatta ilçe ilçe proje hazırlıklarının yüzde 90’ı da tamamlanırken, geriye sadece adayların tespiti kalıyor. Yerel seçimlerde adaylar oldukça önemli olmasına rağmen kadro hareketi olarak görünen AK Parti’de bu konuda herhangi bir sıkıntının olmayacağı tahmin ediliyor. En azından geçtiğimiz dönem Şanlıurfa ve Adana’da yaşanan benzeri olayların yaşanmasına ihtimal verilmiyor.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz hafta, Antalya, Balıkesir ve İstanbul’dan tanıdığım bazı parti yetkilileri ile telefonla görüştüm. Ak Parti yetkililerinden edindiğim izlenim, yarın seçim olsa, parti olarak bütün Türkiye’yi harekete geçirebilecek durumdalar.

Başbakan bu illeri istiyor

Yerel seçim hazırlıkları öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başta milletvekilleri ile yaptığı görüşmeler olmak üzere partinin çeşitli kademelerinde yapılan toplantılarda, teşkilatlarında en az kendisi kadar çalışmasını istiyor. Bazı yerlerde teşkilatların çalışmaktan ve proje hazırlamaktan ısrarla kaçındığı konusunda uyarılarda bulunduğunu söyleyen Ak Partililer, Başbakan Erdoğan’ın partiye hedef olarak bütün Türkiye’yi koyduğunu ancak kesinlikle AK Partili belediyecilik anlayışıyla buluşması için 6 belediye belirlediğini söylüyorlar.

Başbakan Erdoğan’ın parti yetkililerini özellikle Edirne, İzmir, Antalya, Eskişehir Adana, Diyarbakır ve Van illerinde seçimi mutlaka kazanmaları gerektiği konusunda uyardığı belirtiliyor.

Diyarbakır ve İzmir AK Partili olacak

Reklam
Reklam

Ak Partililer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ve İzmir’in Ak Parti tarafından kazanılması durumunda bütün Türkiye’de büyük bir değişim yaşanacağını ve bu iki il konusunda her türlü alternatifli yatırım projelerinin hazırlanmasını istiyor.

Özellikle Diyarbakır konusunda parti yetkililerine kesin talimatlar verdiği belirtilen başbakan Erdoğan’ın, gerek il gerekse bölge milletvekillerinden de bu konuda her türlü çalışmanın yapılmasını istediği ifade edildi. Başbakan Erdoğan’ın, belediye başkanlarının siyasi bir kimlik olmalarına karşın, hizmeti siyasetten daha fazla düşünmesi gerektiğini ifade ettiğini söyleyen Ak Partililer; “Başbakanımızın tabiriyle, son 30 yılda Diyarbakır hem hiç hizmet alamadı, hemde nüfusu çok arttı. Öyle projelerle Diyarbakırlı’nın karşısına çıkacağız ki, 5 yılda Diyarbakır’ın adeta çehresi değişecek” diyerek bu konuda partinin kararlı olduğunu da ifade ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz