Ak Parti'de Kongre Heyecanı

Hafta sonu gerçekleşecek olan AK Parti’nin 4. Olağan Büyük Kongresi birçok bakımdan ilklere sahne olacak....

Hafta sonu gerçekleşecek olan AK Parti’nin 4. Olağan Büyük Kongresi birçok bakımdan ilklere sahne olacak. Özel klip çekilen ve 30 bin partilinin katılması beklenen kongre 12 kamera ile full HD kalitesinde yayınlanacak ve canlı olarak 7 farklı dile çevrilecek.

AK Parti'yi 30 Eylül Pazar günü yapılacak olan kongrenin heyecanı sardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son kez genel başkan adayı olacağı 4. Olağan Büyük Kongre ise birçok bakımdan ilkleri de içinde barındıracak. Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleşecek ve yaklaşık 30 bin partilinin katılması beklenen kongre için özel şarkı ve klip hazırlandı. Böylece Türkiye'de ilk defa bir siyasi parti sadece kongre için şarkı ve klip hazırlarken, şarkının söz ve bestesini ise Özhan Eren hazırladı. Klibin ise 81 ilde çekildiği ve her ilde teşkilatlarda görevli partililerin bu klipte rol aldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Türkiye'den birçok önemli ismin de katılması beklenen kongre için ayrıca dünyanın önde gelen birçok devlet liderine de davetiyeler gönderildi. Davetiye gönderilen isimler arasında ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel gibi önemli devlet liderleri var. Kongreye sadece yurt dışından 100'ün üzerinde davetli gelmesi beklenirken, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani ve Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder AK Parti'nin kongresine katılacaklarını parti genel merkezine bildirdi.

BDP, ESED VE İSRAİL'E DAVETİYE YOK

AK Parti. 4. Olağan Büyük Kongre için yerli ve yabancı birçok isme davetiye gönderirken, BDP'li yöneticilerden hiç kimse kongreye davet edilmedi. Ayrıca AK Parti'nin davetiyelerinden ise Beşar Esed ve İsrail de nasibini alamadı. Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı davetiye gönderilen isimler arasında Beşar Esed yer almazken, ayrıca Mavi Marmara olayı ve Gazze'ye uygulanan ambargodan dolayı İsrail hükümetinden hiçbir yetkiliye davetiye gönderilmedi.

Reklam
Reklam

Kongrede davet edilenlere ilişkin ilginç bir detay yer alıyor. İsrail Hükümetinden hiç kimseyi kongreye davet etmeyen AK Parti, Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkan ve İsrail'in saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan İsrail'in Arap asıllı kadın milletvekili Hanin Zuabi'yi kongreye davet etti. Zuabi, İsrail Ulusal Demokrasi Partisi'nden Milletvekilliği görevini yürütüyor ve İsrail'in Gazze'ye yaptığı ambargoya karşı çıkışıyla tanınıyor.

AK Parti'nin kongresi ile ilgili bir başka dikkat çeken davetiye ise, Norveç'te hayatını kaybeden Türk genci Gizem Doğan'ın ailesinin kongreye çağırılması. Gizem Doğan, geçen yıl Norveç'te yaşanan kanlı saldırıda hayatını kaybeden 77 kişi arasında bulunuyordu. Gizem Doğan'ın ailesinin de bizzat Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kongreye davet edildiği öğrenildi.

AK Parti'nin kongresine yurt içinden ise TÜSİAD, Türk-İş, Hak-İş, TİSK, TOBB, Memur Sen, Kamu Sen gibi çok sayıda kuruluş ve STK temsilcisi de davet edildi.

AYNI ANDA 7 DİLDE ÇEVİRİ YAPILACAK

Reklam
Reklam

AK Parti'nin ilklere sahne olacak olan kongresindeki hazırlıklar bütün hızıyla devam ediyor. Kongrenin eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesini isteyen parti genel merkezi, kongre için tüm detayları düşünmüş durumda. Kongrede Başbakan Erdoğan'ın yapacağı konuşma, aynı anda canlı olarak 7 dile çevrilecek. Başbakan Erdoğan'ın daha önce açıkladığı ve ikinci 11 yıl için bu kongrenin bir manifesto niteliğinde olacağına işaret ettiği kongrede Erdoğan'ın yapacağı konuşma merakla bekleniyor. Tüm dünyanın da yakından takip edeceği Başbakan Erdoğan'ın konuşması, İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça, İspanyolca, Portekizce ve Fransızca olmak üzere dünyada en çok kullanılan 7 dile çevrilecek.

Kongrede ayrıca AK Parti'nin yeni yol haritasını açıklayacak olan Erdoğan'ın konuşması işaret diline çevrilecek ve engellilerin de kongreyi takip edebilmesi sağlanacak.

HD YAYIN YAPILACAK

Hafta sonu gerçekleşecek olan kongrede hem partililerin hem de gazetecilerin rahat edebilmesi için bazı düzenlemeler yapılıyor. Televizyonların kongreyi sıkıntı yaşamadan yayınlayabilmeleri için modül sistem kurulacak. Yerden yaklaşık 1,5 metre yükseklikte olacak olan modül sayesinde yayınların sorunsuz ve daha rahat bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Reklam
Reklam

AK Parti’nin 4. Olağan Büyük Kongresi’nde ayrıca full HD yayın yapılacak. Böylece ilk defa bir siyasi partinin kongresi HD kalitesinde canlı yayınlanacak. Özel ışıklandırma sistemleriyle görsel şovların yapılacağı kongre 12 kamera ile hem yurt içi hem de yurt dışındaki televizyonlara ücretsiz bir şekilde servis edilecek. Ayrıca kongrenin düzenleneceği salonda 4 tane LED ekranın kurulacağı öğrenilirken, salon dışındaki çadırlara da LED ekranların kurulacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz