AK Parti'de "mazot" sıkıntısı

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın çiftçilere litre başına 300 bin lira mazot desteği verileceğini açıklamasının ardından yapılan çalışmaya, AK Parti Milletvekilleri'nden itiraz geldi. AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, ürüne göre mazot desteği verilmesi önerisinde bulundu.

AK Parti'nin dünkü TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde söz alan Aydın Milletvekili Ertürk, litre başına mazot uygulamasının çiftçileri zor durumda bırakacağını söyledi. Çay, zeytin, tütün, fındık gibi ürünlerde yok denecek kadar az mazot kullanıldığını belirten Ertürk, yağlı tohumlar, ayçiçek, soya, şekerpancarı gibi ürünlerde ise çok büyük oranda mazot kullanıldığını kaydetti. Ertürk, arpa, buğday gibi hububatta ise farklı oranda mazot kullanıldığını hatırlatan Ertürk, "Tarım Bakanlığı şu anda dekar başına 8 litre mazot desteği çalışması üzerinde duruyor. Ancak bu çiftçilerimizi çok zor durumda bırakır. Kullanılan ürüne göre mazot desteği verilmelidir. Bazı ürünlerde 10 litre mazot yeterli olurken, bazı ürünlerde ise 40 litre kullanılıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ertürk'ün şikayeti üzerine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker söz alarak, kullanılan ürüne göre mazot desteği önerisini yerinde bulduklarını vurguladı. Tarım Bakanlığı'nın bu konuda alternatif bir çalışma hazırlığı içerisinde olduğunu ifade eden Eker, "Bu öneri çok doğru. Biz de bu konuda bir değerlendirme yapacağız. Çok kısa sürede bu konuyu çözüme kavuşturacağız" dedi. AK Parti Aydın Milletvekili Ertürk ayrıca, mısır, ayçiçeği, pamuk, kanolaya verilecek desteğin çiftçi tarlaya indiği zaman verilmesi yönündeki karara da atıfta bulundu. Hazine'nin söz konusu destekleri 3 ayrı taksitte ödeme kararını eleştiren Ertürk, bunun bir kerede de yapılmasını istedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili Hazine yetkilileriyle bir değerlendirme yapacağını bildirdi.