AK Parti'de oylar belli oldu!

AK Parti’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda MKYK’ya seçilenlerin aldıkları oylar da belli oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre en yüksek oyu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte Konya Kadın Kolları Başkanı Özlem Çepni aldı.

BABACAN EN ÇOK OY ALAN İKİNCİ İSİM OLDU

Bozdağ ve Çepni, 1328 oyla seçilirken, en çok oy alan ikinci isim Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu. Babacan’ı 1326 oyla Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1325 oyla da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu izledi.

Seçimlerin en çarpıcı sonuçlarından biri de, eski HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun aldığı oylarla oluştu. Soylu 1325, Kurtulmuş da 1323 oyla kongrede en çok oy alan MKYK üyeleri arasında yer aldı.

Reklam
Reklam

Eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can da 1323 oy alırken, Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem 1304, Genel Sekreter Haluk İpek 1303, Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem oy alırken, partinin iki numaralı koltuğunda oturan Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ise 1302 oyla en az oyla seçilen MKYK üyesi oldu.

2 NUMARA KİM OLACAK?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’in Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda (MKYK) yüzde 42’lik değişiklik yaptığı AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi sonrasında gözler MYK değişikliğine çevrildi. Kulislerde 12 kişilik MYK’dan 5-6 ismin değişebileceği konuşuluyor. Partinin ‘iki numaralı ismi’ olarak nitelenen Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kimin getirileceği de merak konusu. Kulislerde, bu göreve HAS Parti’den ayrılarak Ak Parti’ye katılan Numan Kurtulmuş ile halen iki numara olan Abdülkadir Aksu ile eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in ismi geçiyor.

MYK’DA DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR

Erdoğan, 2023 vizyonuna yönelik kadro değişikliğine MYK’da devam edecek. Ak Parti MKYK, perşembe günü Erdoğan başkanlığında ilk toplantısını yapacak. Toplantıda Erdoğan, genel başkan yardımcıları ve genel sekreterden oluşan 12 kişilik MYK’da da değişikliğe gidecek.

Reklam
Reklam

Erdoğan, MKYK değişikliği için yüzde 15 demesine rağmen yüzde 42’lik bir sürpriz değişikliğe gitmişti. Kulislerde Erdoğan’ın, 12 kişilik MYK’da da omurgayı koruyarak 5-6 ismi değiştirebileceği konuşuluyor.

MYK’da yapılacak değişiklikle partide iki numaranın da kim olduğunu ortaya çıkacak. İki numara olarak yeni partiye katılan Numan Kurtulmuş’un ismi geçiyordu. Ancak, bu görev için halen iki numara olan Abdülkadir Aksu ile eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de ismi dillendiriliyor.

Erdoğan, yeni MKYK’ya mevcut MYK’daki 12 ismin tamamını aldı. MYK’ya 1 genel sekreter ve 11 genel başkan yardımcısının yanı sıra partinin 5 kişilik Meclis yönetimi de giriyor. MYK’daki bu isimlerden sadece AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yeni MKYK’da yer bulamadı. Bu nedenle, mevcut üyelerinin kaçının MYK’daki yerlerini koruyacağı merakla bekleniyor.