AK Parti'den ABD'ye yanıt

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Suriye yönetiminin kimyasal silahla 635 kişiyi katletmesini kınadığını bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail hakkındaki iddialarını kınayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün açıklaması hakkında "Darbeyi kınamayan ABDnin açıklaması bizim nezdimizde bir anlam ifade etmiyor" dedi.

Kapusuz, Twitter hesabından takipçilerine yolladığı mesajda ABD'nin Başbakan Erdoğan'ın Mısır olaylarının ardında İsrail'in bulunduğu iddiaları hakkında yaptığı kınamaya değindi. Salih Kapusuz "ABD, İsrail'in avukatlığını yapmış Başbakanın açıklamasını kınamış. Darbeyi kınamayan ABDnin açıklaması bizim nezdimizde bir anlam ifade etmiyor. Uluslararası hukuktaki müeyyidesi açıktır. BM bu katliamı durdurmak için harekete geçmelidir" dedi.

Reklam
Reklam

KİMYASALA KINAMA

"Zalim Esed'in kimyasal silah kullanarak içinde çocukların da bulunduğu 635 kişiyi katletmesini kınıyorum. Bu bir vahşettir, katliamdır... Basında gördüğümüz bu katliam görüntüleri dini, mezhebi, dili, ırkı ne olursa olsun vicdanı olan her insanı rahatsız edecek görüntülerdir. Esed acımasızca kimyasal silah kullanmaktadır" diyen Kapusuz, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu, hiçbir gücün dayatmasına boyun eğmeyeceğini belirtti.

Salih Kapusuz 188 ülkenin taraf olduğu kimyasal silahlar sözleşmesi; kimyasal silahların üretimini, stoklanmasını ve kullanımını yasakladığını hatırlatırken, "1997 yılında biz de kimyasal silahların kullanılmasının yasaklanması sözleşmesini Parlamentomuzdan geçirerek taraf olduk. Bu Sözleşmeye imza atan 188 ülke şimdi bir imtihandan geçiyor. İddia edildiği gibi Esed güçleri kimyasal silah kullanıyorsa ki bu bir insanlık suçudur. En azından taraf olan bu ülkelerin bu insanlık suçuna sessiz kalmaması gerekir. Binlerce masum insanın katledilmesine sesini çıkarmayan dünya ülkeleri en az Esed kadar en az Sisi kadar suçludur. Aynı ülkenin halklarını birbirine düşürerek demokrasi geleceğini zannedenler bir çöküşe, büyük bir insanlık dramına sebep oluyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

-"GEZİ OYLARIMIZI ARTIRDI"-

Kapusuz, son anketlerin Gezi provokasyonunu yapanların amaçlarına ulaşamadıklarını, AK Parti'nin oyunu arttırarak güçlü bir şekilde seçime hazırlandığını da belirtti. (ANKA)

Anahtar Kelimeler: