Ak Parti’den Aydın Tabip Odası’na İlk Ziyaret

AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten ve yönetim kurulu üyeleri, Aydın Tabip Odası’nı...

AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten ve yönetim kurulu üyeleri, Aydın Tabip Odası’nı ziyaret etti.

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eralp Atay ve oda yönetimi tarafından karşılanan AK Parti Aydın Merkez İlçe Teşkilatı üyeleri, tek tek Aydın Tabip Odası yönetimiyle tanıştı. Gerçekleşen bu ziyaretle Ökten, Aydın Tabip Odası’nı ziyaret eden ilk AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı oldu.

Ziyaretleri için AK Parti heyetine teşekkür eden Dr. Erap Atay, Aydın Tabip Odası’nın 1953 yılından bu güne 59 yıldır üyelerinin ve hekimlik mesleğinin sorunlarını çözmek için mücadele ettiğini söyledi. Aydın genelinde görev yapan bin 300 hekimden yaklaşık bininin odalarına üye olduğunu belirten Atay, “Aydın Tabip Odası sağlık, Tıp Fakültesi, iş sağlığı ve hekimlik mesleğinin sorunları konusunda çalışmalar yapıyor. En son çalışmamızda Aydın’ın intihar raporunu ortaya koyduk. Rapor tam olarak tamamlandığında bunu diğer kurum ve kuruluşlarla da paylaşacağız. Daha öncede şiddet konusunda bir çalışmamız olmuştu. Tüm oda ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği halindeyiz” dedi.

Reklam
Reklam

Hükümetin politikalarını sürekli eleştirdikleri yönünde söylemlerin ortaya atıldığına işaret eden Atay, “Aydın Tabip Odası hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaları mesleğimizi doğrudan etkilediği için iktidarların politikaları hakkındaki görüşlerimizi ifade ediyoruz. Hekimlik gibi zor ve onurlu bir mesleği yapıyoruz. Hastaların iyi hizmet alabilmesi için hekimlerinde kafaları rahat olmalı. Aslında çok şey istemiyoruz. İş ve can güvenliği ile mesleki özgürlük ile bunlarında çalışırken ve emekli olduktan sonra yaşamımızı sürdürebilecek kadar ücret istiyoruz. İletişim konusunda hiçbir kuruluşla sıkıntımız yok. İhtiyaç duyulduğu her an görüşlerimizi paylaşmaya hazırız” diye konuştu.

Kendilerini kabul eden Aydın Tabip Odası yönetimine teşekkür eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten de, tabip odasının sürekli AK Parti icraatlarını eleştirdiği yönündeki eleştirilere aldırmadıklarını kaydederek, “Bizim her türlü görüşe saygımız var. Aydın’ın menfaatleri, ileri gitmesi ve iyi idare edilmesi için ortak akıl konusunda farklı görüşlerin faydalı olacağını düşünüyorum. Aydın Tabip Odası bir meslek kuruluşudur. Üyelerinden kendisine ulaşan talepleri iletme konusunda görevini yapıyor ve düşüncelerini ifade ediyor. Biz bu düşünceleri önemsiyoruz. Sivil toplum örgütlerinin görüşleri bizim için önemli ve biz bunlara muhalefet olarak bakmıyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kendisinin Aydın Tabip Odası’nı ziyaret eden ilk AK Parti Merkez İlçe Başkanı olduğuna değinen Ökten, sözlerini şöyle tamamladı: “Böyle bir ilki gerçekleştirdiğimiz ve önemli bir görevi yerine getiren hekimlerimizle bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Eğer sizlerin sorunlarının çözümü noktasında katkımız olursa bundan çok mutlu oluruz. Hekimlerimizin Aydın yerelinde de karşılaşabilecekleri sorunlar için kapılarımız sizlere hep açıktır. AK Parti dönemlerinde sağlıkta önemli işler yapıldı. Son 10 yılda sağlık hizmetlerinin kalitesi ve ulaşılabilirliği bakımından çok iyi mesafeler alındı. Başta sağlık olmak üzere tüm alanlarda ülkemizi daha iyi noktalara taşımak için ortak akıl ile sorunlara çözüm bulmalıyız”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: