Ak Parti’den Elektrik Mühendisleri Odası’na Ziyaret

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi Süleyman Balkan’ı ziyaret...

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van Elektrik Mühendisleri Odası Temsilcisi Süleyman Balkan’ı ziyaret ederek bir süre görüştü.

İl Başkanı Abdullah Aras, yardımcıları Abdulahat Arvas, Şevket Yaşin, Ümit Esengül, Selami Taşdemir ve İsmet Biner ile birlikte Süleyman Balkan ve hazır bulunan oda üyeleriyle bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Süleyman Balkan, “Ziyaretiniz bizi sevindirmiştir. Mühendisler Odası siyaset değil, çözüm kapısıdır. Bizim size her zaman kapımız açıktır. Bölgenin enerji sorunu 90’lı yıllardan bu yana süregelen sorunları barındırmaktadır. Bu nedenle köklü bir değişimle kalıcı bir enerji alt yapısı oluşturulması için yeni imar planı ile birlikte bu konuda uyarlama yapılması gerekir. Diğer bir konu, malumunuz 2010 yılında Van’ın elektrik dağıtım hizmetini alan firmaya henüz iş teslim edilmedi. Bu belirsizliğin giderilmesi gerekir ki hizmet belirsizliği de beraberinde giderilebilsin” dedi.

Reklam
Reklam

Abdullah Aras ise, Elektrik Mühendisleri Odası ve diğer mühendis odalarının tümünü çok önemsediklerini belirterek, “Sizin teknik çalışmalarınız, tespitleriniz ve çözümleriniz Van için çok önemlidir. Bu nedenle size daima ihtiyacımız olup, sizlerden yararlanmak hepimizin faydasına olan bir şeydir. Bölgenin en önemli sorunlarından birisi enerji olduğu gibi yine en önemli sorunu da kaçak kullanımının çok yüksek seviyede olmasıdır. Aslında bölgeye has bir sübvanse yapılsaydı, yani şu anki fiyatlar bölge için yüzde 50 gibi bir indirime tabi tutulsaydı belki kaçak elektrik kullanımına teşebbüs de azalırdı ve belki bu indirime rağmen devlet daha çok gelir elde edebilirdi. Ama buna teşebbüs edenleri caydırmak yine toplumsal bir meseledir. Umarız buna teşebbüs edenler, cezai yaptırımlarla karşılaşmadan kendi vicdani inisiyatifleri ile yapmazlar. Neticede bu alışkanlık gelecek nesillerimiz için de kötü bir örnektir” dedi.

Depremden sonra TEDAŞ’ın yoğun çalışmaları sayesinde ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Aras, “Zaten AK Parti iktidarımız konteynır kentlerin elektrik giderini karşılayarak 200 milyon liraya yakın bir gideri karşıladı. Tabi sonradan gelen elektrik faturaları için de taksitlendirme sağlandı. Büyükşehir olacak Van’ın enerji alt yapısını güçlendirmemiz gerekir. Bu konuda üstümüze düşen her adımı atacağız. Trafo konusunda ise yine ilgili yerlere bu uygulamaya geçilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: