Ak Parti'den Halk Günü Toplantısı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Gündoğdu Mahallesi'nde Vergi Dairesi önüne alt geçit yapılması için...

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Gündoğdu Mahallesi'nde Vergi Dairesi önüne alt geçit yapılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Halk Günü toplantısına katılan AK Parti Milletvekili Salih Koca, yeni gar binasının mevcut yerine yapılacağını belirterek, ''Ben gar binasının Enveriye'de olmasını istemiştim, hala da fikrimde sabitim, ama halka soruldu ve halkın yüzde 80'i aynı mevcut yerinde kalsın" dedi. Bugün gar oraya yapılacak. Benim dediğim olmuyor ve ben bu konuda ısrar etmiyorum'' dedi.

Reklam
Reklam

"2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti" çalışmaları için ayrılan bütçeyle ilgili açıklama yapan CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt'a atıfta bulunan Koca, ''AK Parti Eskişehir'de yüzde 44'le iktidarda birinci parti. Bundan sonraki seçimde de daha yüksek oyla iktidarda olmaya devam edecek. Haklı eleştirilere, doğru eleştirilere hazırız. CHP'nin mantığı çamur at izi kalsın mantığı. Yaptığı bir iş yok. Bugüne kadar hep bunu yapmadılar mı? Bundan önce de biz milletvekilliğini 6-0 alacağız, yok 4-2 alacağız demediler mi? Referandumda yüzde 70'le geliyoruz demediler mi? Bir önceki seçimde yine aynı ifadeleri kullanmadılar mı? Biz buna benzer ifadelerin hiç birini hiç bir seçimde kullanmadık. Milletimiz bize neyi layık görürse başımızın üzerinde yeri var, ama referandumda halk sandığa gömdü, gerekli cevabı verdi. Son genel seçimde de halk sandığa gömdü, gerekli cevabı verdi. Daha önceki seçimlerde de gerekli cevaplar verildi. Burada milletin üstünlüğüne artık alışacağız. Bu demokratik ortamı sağladık artık yaşıyoruz. Bu hale geldik artık dolayısıyla tutarsız konuşmaların halk nezdinde itibar görmediğini görüyoruz. Biz gerçekçi çalışıyoruz. Konuşuyorlar AK Parti Eskişehir'e hizmet yapmadı diye, madde madde saydık. Tartışmak ya da konuşmak böyle olur. Halk bunları görerek takdir ediyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Koca, Gündoğdu Mahallesi sakinlerinin yol kapatma eylemi yaptığı çevreyolu üst geçidi ile ilgili sorulan soruyu, ''İl başkanlığı dönemimden beri üzeridne durup çalıştığımız bir konu. Vatandaşlarımızın talepleri doğru ve haklı talepler. Bu talebin gerçekleştirilmesi konusunda uzun süreden beri çalışıyoruz. Orada defalarca çalışma yaptık. Ankara Bölge Müdürlüğü ve proje ekipleriyle çevreyolu üzerinde Odupazarı bölgesinde Odunpazarı Belediyesi Başkanımızı, Tepebaşı Bölgesinde Tepebaşı Belediye Başkanımızı da davet ettim. Beraberce o yolda çalışmalar yaptık. Tüm alternatifleri değerlendirdik dedik ki sonuçta burada olabilecek en iyi yer vergi dairesinin önünden karşıya geçiş. Bununla ilgili olarak şu anda geldiğimiz noktada taslak projeler hazırlandı. Bu hazırlanan taslak planlar doğrultusunda Ankara Trafik Daire Başkanlığı'ndan onay almak gerekiyordu ve bu onaylar da çıktı. Gerekli görüşmeleri yaptık tüm sıkıntılar giderildi ve onaylar da çıktı. Alt geçit yapılmak üzere statik projelerin yapımına başlandı. Projeler tamamlanır tamamlanmaz ihale süreci başlayacak ve oraya alt geçit yapacağız. Oradaki projenin gecikmesinin en önemli sebebi yer altı su oranının çok yüksek olması. Bunun çözümü için uğraşıyoruz, oluşacak yer altı suyunu aktarma üzerinde yetkili kurumlar çalışıyor. Kısmetse bu yılın sonunda ihale sürecini tamamlayıp temel atabilirsek iyi bir başlangıç yapmış oluruz'' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: